ŽUPANIJA / OGULIN

ODLIČNA INICIJATIVA DVOJICE OGULINACA Humanitarnom biciklijadom za nepokretnu Emmu (15) do Vatikana i natrag prikupljaju novac za ugradnju lifta

ODLIČNA INICIJATIVA DVOJICE OGULINACA Humanitarnom biciklijadom za
nepokretnu Emmu (15) do Vatikana i natrag prikupljaju novac za
ugradnju lifta

Dvojica Ogulinaca, Željko Magdić i Ivan Puškarić pod pokroviteljstvom predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, kreću biciklima iz Ogulina preko Zagreba za Vatikan i natrag u cilju humanitarne vožnje za prikupljanje novčanih sredstava za petnaestogodišnju djevojčicu Emmu Vučić iz Ogulina koja je već 3 godine nepokretna. Ona osim toga u kući živi na prvom katu te joj je potrebno dizalo, lift, za silazak koje košta oko 90 tisuća kuna plus PDV.

Brigu o vođenju prikupljanja sredstava preuzela je ugledna ogulinska humanitarna udruga Oda prijateljstvu, koja je otvorila poseban podračun u Erste banci IBAN HR1024020061500070219 na koji se mogu uplaćivati donacije. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni po završetku akcije krajem srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početak njihove biciklističke humanitarne vožnje planiran je sutra, 9. srpnja u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba u Ogulinu, kada će biti uručeni i bicikli djeci slabijeg imovnog stanja – jedan djetetu iz Prve osnovne škole i drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Magdićeva i Puškarićeva ruta vožnje biciklima duga je 1.650 kilometara. Do Vatikana će rutom Ogulin-Krašić-Zagreb-Ljubljana-Venecija-San Marino-Vatikan, u dužini oko 1.000 km. Povratak je planiran rutom Vatikan-Ancona-Zadar-Gospić-Ogulin, dugoj oko 650 km, od čega je 200 km vožnje trajektom od Ancone do Zadra.Povratak Magdića i Puškarića očekuje su u nedjelju, 21. srpnja 2019. godine.

Važno je napomenuti da Magdić i Puškarić sami snose troškove ovoga putovanja i jedina im je želja pomaganje oboljeloj djevojčici.

Vijesti.rtl.hr/KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!