ŽUPANIJA / OGULIN

Grad Ogulin od 1. srpnja rasteretio građane i poduzetnike smanjenjem prireza na 5% - Karlovčani ga plaćaju najviše od svih u županiji

Grad Ogulin od 1. srpnja rasteretio građane i poduzetnike
smanjenjem prireza na 5% - Karlovčani ga plaćaju najviše od svih u
županiji
foto ilustracija - PIXELL

Grad Ogulin odlučio je svoje građane, a posebno tvrtke i obrte koje vrše obračun plaća zaposlenika barem malo rasteretiti tako da je od 1. srpnja na snazi odluka kojom je stopa prireza porezu na dohodak smanjena s deset na pet posto.

U Ogulinu je prirez od deset posto uveden s početkom 2015. godine, a s obzirom da su se u posljednjih dvije godine prihodi proračuna Grada Ogulina povećali za gotovo dvostruko, gradska vlast odlučila je smanjiti prirez kako bi se građanima nešto povećale plaće i time poboljšao standard života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo da smanjenje prireza kasni šest mjeseci, jer se trebalo primjenjivati od siječnja ove godine. Prijedlog ove odluke je bio na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Ogulina u studenom prošle godine, no onda je uslijedila kriza vlasti, odnosno ostavke predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, potom neizglasavanje proračuna za 2019. godinu što je na koncu dovelo i do novih izbora u gradu podno Kleka.

Odluka o smanjenju prireza je dočekala novi saziv Gradskog vijeća, a građani i poduzetnici su je dakako podržali. Kako će se manji prihod u gradskoj kasi odraziti na funkcioniranje gradske uprave treba tek vidjeti, no svakako je ovo rasterećenje dobrodošlo.

Građani Karlovca prirez plaćaju po stopi od 12 posto, u Dugoj Resi je 10 posto kao i u Ozlju, a u Slunju 5 posto.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!