ŽUPANIJA / OGULIN

Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka obnovu - u očajnom je stanju, zapela "papirologija"

Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka
obnovu - u očajnom je stanju, zapela
Molinarijev most foto https://hr.wikipedia.org

Molinarijev most u Puškarićima kod Ogulina, spomenik kulture, još uvijek čeka svoju obnovu ali nikako da do nje dođe jer za to - nema novca. Kameni most izgrađen 1874. godine, kada je izgrađena i Rudolfova cesta - Rudolfina koja povezuje Ogulin s Novim Vinodolskim zadnji put je popravljan još prije Drugog svjetskog rata i sada je u vrlo lošem stanju.

Po pisanju portala Ogulin u srcu, u ogulinskoj gradskoj upravi redovito kontaktiraju s predstavnicima Županijske uprave za ceste radi obnove mosta za koji je još 2012. godine ishođena građevinska dozvola, ali do obnove nikad nije došlo radi nedostatka novca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Županijskoj upravi za ceste ponovno su pokrenuli postupak dobivanja građevinske dozvole i opet su izbili problemi, piše Ogulin u srcu. Lani je započet posao dobivanja građevinske dozvole, a kako bi se ove godine javili na fond Ministarstva kulture i zajedno s tim novcem, te uz sufinanciranje Karlovačke županije i ŽUC-a, krenulo u obnovu. U postupku je ishođenje građevinske dozvole pa će projekt konačno i u Ministarstvu kulture aplicirati za sredstva. Po procjeni je za obnovu potrebno oko dva milijuna kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!