ŽUPANIJA / OGULIN

COVID-19

Zbog pritiska pacijenata ogulinska bolnica 5 puta ugroženija odkarlovačke?! Trenutno zaprima samo hitne i akutne bolesnike

Zbog pritiska pacijenata ogulinska bolnica 5 puta ugroženija
odkarlovačke?! Trenutno zaprima samo hitne i akutne bolesnike

Broj pregleda u ogulinskoj bolnici s 340 dnevno pao je na 60-70 pacijenata, ali ako je u karlovačkoj s dnevnih 2.100 pao na 40 pregleda, to znači da je ogulinska izložena 5 puta većem riziku od karlovačke. Zato apeliramo na građane da ne dolaze ako stvarno nemaju potrebe, da preporuke civilne zaštite i medicinskog osoblja. U slučaju bilo kakvih nejasnoća, neka nazovu 091 2819195 tijekom cijelog dana.

Poručeno je to s današnje pressice županijskog Stožera civilne zaštite, na kojoj je ravnatelj Opće bolnice Ogulin Josip Zorko kazao da u toj bolnici nema niti jedan zaražen, niti pacijent pod sumnjom na zarazu koronavirusom, a posljednjih mjesec dana pripremili su se za prihvat takvih pacijenata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naši kapaciteti su dostatni. Trenutačno se pripremamo za veći prihvat bolesnika, u početku smo se nadali da će biti sporadični slučajevi, ali dojam je da ćemo odjedanput dobiti veći broj. Trenutačno bolnica radi u hladnom pogonu, a to znači da zaprima samo hitne bolesnike i akutne slučajeve. Imamo na neki način višak osoblja koje se priprema i educira za slučaj potrebe i na raspolaganju je 24 sata, rekao je Zorko.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!