ŽUPANIJA / OGULIN

KORONAVIRUS

Zaražena časna sestra iz Ogulina - svi koji su bili na misi 15. ožujka trebali bi se javiti liječniku

Zaražena časna sestra iz Ogulina - svi koji su bili na misi 15. ožujka trebali bi se javiti liječniku
Bolnica u Ogulinu

Nakon neslužbene informacije da je u samoizolaciji, ravnatelj ogulinske bolnice Dr. Josip Zorko za OGportal je danas potvrdio da je u Ogulinu zaražena časna sestra.

Pojasnio je kako je do toga došlo, ali se nije ustručavao reći o kome se radi, te je pozvao sve koji su bili na misi u Župnoj crkvi Sv. križa 15. ožujka, da se jave svome liječniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tijekom jučerašnjeg dana imali smo dva sumnjiva slučaja koja su stigla u našu bolnicu. Prva osoba imala je respiratorne simptome i visoku temperaturu dok je druga imala kašalj i povraćanje. Profesionalno smo pristupili odmah izolirali, uzeli briseve te uzeli krv. Poslani su u Zagreb u bolnicu Fran Mihaljević, rekao je dr. Zorko.

Bolesnica je pozitivna dok je muškarac negativan na koronavirus.

- Ženska osoba je pozitivna i odmah se pristupilo mjerama za dalje sprječavanje širenja bolesti te su poslane informacije prema službama, kaže Zorko za OGportal dodavši da je prebačena u OB Karlovac te da su svi suspektni izolirani.

Prvo su mislili da ima upalu pluća no tek u naknadnoj provjeri ustanovljena je sumnja na koronavirus, a to je pokazao i nalaz. Zaražena je bila na misi 15. ožujka u crkvi sv. Križa. pa iz ogulinske bolnice apeliraju da svi koji su bili na toj misi da se jave svom liječniku.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!