ŽUPANIJA / OGULIN

STOPIRAN PROJEKT

Hrvatske ceste zaustavile projekt obilaznice u Ogulinu - gradska vlast nezadovoljna

Hrvatske ceste zaustavile projekt obilaznice u Ogulinu - gradska vlast nezadovoljna
Lovro Kranjcevic/PIXSELL

Hrvatske ceste su poništile nabavu za izradu idejnog i glavnog projekta za obilaznicu Ogulina, a razlog za ovaj potez, koji naravno nije dobro prihvaćen kod ogulinskih vlasti - koronavirus i neizvjesnost punjenja proračuna.

U ogulinskoj gradskoj upravi pak smatraju da se radi o pogrešnom pristupu gospodarskoj krizi, kao i da država treba raditi suprotno, ubrzati provedbu svojih investicija kao što su Obilaznica Ogulina i Retencija Ogulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To su projekti koji se mogu financirati iz fondova Europske unije, pa ne opterećuju državni proračun. Njihovom provedbom značajna financijska sredstva bi se slila u Republiku Hrvatsku, što bi imalo blagotvoran učinak na cijelo gospodarstvo.

Velik broj građana bi se izravno zaposlio na provedbi ovih projekata, a neizravno, putem kooperanata, podizvođača i logistike koja ih nužno prati, još i veći. Radi se o antirecesijskim mjerama koje su se kroz povijest više puta potvrdile, i u raznim državama, samo ih treba prekopirati i primijeniti.

Ako država u krizi smanji izdatke ili povisi poreze, kao što je napravljeno u vrijeme prošle krize, primjerice kroz „krizni porez“ ili „harač“ Jadranke Kosor, time se pojačava kriza. Isto tako, ako država ništa ne čini, kao Ivo Sanader koji je ignorirao krizu, govorio je kako nema krize, time se njeno trajanje nepotrebno produljuje.

Pogrešna ekonomska politika Vlada tijekom prošle gospodarske krize za posljedicu je imala da je ona u Republici Hrvatskoj trajala najdulje. Sada se ponavljaju iste greške, što znači da ljudi koji vode državu ništa nisu naučili.

Grad Ogulin neće odustajati od svojih projekata financiranih iz EU fondova. Upravo suprotno, intenzivirat ćemo nastojanja da se što prije počnu realizirati, navodi se u priopćenju iz Grada Ogulina. 

Izdvojeno


Reci što misliš!