ŽUPANIJA / OGULIN

OTVORENO PISMO

Ogulinski gradonačelnik kritizira Stožer: "U devet dana triput ste bili neprofesionalni, zamijenite ljude koji nisu dorasli zadatku"

Ogulinski gradonačelnik kritizira Stožer:
foto ilustracija

"S ovako ozbiljnom situacijom ne treba se kockati niti špekulirati već raditi transparentno i kvalitetno kako bi naši građani što lakše prebrodili nastalu krizu"

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović nije zadovoljan radom Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, pa im je u otvorenom pismu odaslanom večeras i medijima spočitao tri stvari koje im zamjera, što osobno, a što kao gradonačelnik Ogulina.

Kaže da je danas njegov deveti dan koji provodi u samoizolaciji, a osmi kako je zaprimio pozitivan nalaz na virus SARS-CoV-2. U tih je devet dana, kaže on, od strane Županijskog stožera civilne zaštite u javnost priopćeno nekoliko nestručnih, neadekvatnih, nepravovremenih ili netočnih informacija vezanih kako za mene osobno, tako i za funkcioniranje Grada Ogulina i gradske uprave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Primjerice, 09. srpnja sam u 22:30 sati iz medija saznao kako je moj uzorak pozitivan na virus SARS-Cov-2, što je za mene kao građanina sramotno i nedopustivo. Da, javna sam osoba i moji podaci moraju biti poznati javnosti i nikada ih nisam skrivao, ali malo ljudskog dostojanstva i poštivanja prema meni i prema instituciji gradonačelnika bi trebalo postojati. Već za tri dana na press konferenciji 13. srpnja krivicu ste prebacili na epidemiološku službu, koja me je kontaktirala odmah idući dan, uz ispriku da su i oni informaciju saznali u medijima. Međutim ne želim tražiti krivca i ova priča je za mene „ad acta“ - piše ogorčeni Domitrović.

- U priopćenju od 10. srpnja navodite kako su „pozitivni“ gradonačelnik i još jedna osoba iz gradske uprave Grada Ogulina, što nije bila točna informacija. Taj dan sam ja jedini iz gradske uprave bio pozitivan - nabraja dalje ogulinski gradonačelnik.

- U današnjem priopćenju, od 16. srpnja, ponovno netočne informacije. Navedeno je kako je 27 osoba iz gradske uprave Grada Ogulina u samoizolaciji, što nije točno. Da je tako, gradska uprava ne bi mogla funkcionirati. Točna informacija je da je 22 djelatnika u samoizolaciji, od kojih je 6 pozitivno na virus SARS-CoV-2. Deset djelatnika je fizički na raspolaganju, a ostali (osim pozitivnih) rade od kuće, odnosno iz samoizolacije. Moram napomenuti da sve aktivnosti obavljaju u zakonskim rokovima, a započeti projekti, kojih nije malo, odvijaju se prema zacrtanom planu - navodi treći "grijeh" Stožera Domitrović.

Navodeći sve ovo apelira, naglašava, da se započne raditi odgovorno i profesionalno, pa ako je potrebno da se i zamjene određeni ljudi ako nisu dorasli zadatku, te da naši građani, zbog kojih i radimo ovaj posao, dobiju pravovremenu i točnu informaciju. S ovako ozbiljnom situacijom ne treba se kockati niti špekulirati već raditi transparentno i kvalitetno kako bi naši građani što lakše prebrodili nastalu krizu.

Izdvojeno


Reci što misliš!