ŽUPANIJA / OGULIN

USPJEŠNA 21. DRAŽBA

HOC Bjelolasica konačno dobiva nove vlasnike - slovački investitori kupuju smještajne kapacitete posrnulog turističkog diva

HOC Bjelolasica konačno dobiva nove vlasnike - slovački investitori kupuju smještajne kapacitete posrnulog turističkog diva

Čini se da će nove vlasnike dobiti i smještajni dio HOC-a Bjelolasica, jer se za taj kompleks nakon više od 20 neuspješnih dražbi javilo dvoje ponuđača.

Prošli tjedan po 21.put zaključeno je zaprimanje ponuda za kupnju preostalih cjelina stečajnog dužnika HOC Bjelolasica do.o. u stečaju, Jasenak I i Pod branom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako OGportal saznaje od stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina, na oglas objavljen 9.srpnja 2020 godine, kojim je oglašena prodaja imovine stečajnog dužnika po 21.put, za cjelinu Jasenak I prispjele su dvije ponude.

Ponude su poslala društva Benek d.o.o. iz Zagreba, te društvo Bioelektro energy 3 S.R.O. iz Slovačke. Viši iznos kupoprodajne cijene je ponudilo društvo Bioelektro energy 3 S.R.O. , te je time njihova ponuda povoljnija. Sukladno zaključku o prodaji Trgovačkog sud u Zagrebu, s najpovoljnijim ponuđačem će se u roku od 30 dana od dana otvaranja ponuda sklopiti ugovor o kupoprodaji, te u daljnjem roku od 30 dana najpovoljniji ponuđač treba obaviti uplatu ostatka kupoprodajne cijene.

Jasenak I čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 29.140.000,00 kn, a vrijednost pokretnina na istoj lokaciji iznosi 9.685.890,00 kn, odnosno ukupna vrijednost nekretnina i pokretnina cjeline Jasenak I iznosi 38.825.890,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se imovina ne može prodati) za nekretnine iznosi 3.542.743,71 kn, a početna i minimalna cijena pokretnina iznosi 1.177.578,10 kn, odnosno ukupna početna i minimalna cijena za za nekretnine i pokretnine iznosi 4.720.321,82 kn.

Preostala je za prodaju još jedna cjelina HOC Bjelolasica, a to je cjelina Pod branom. Ona će vjerojatno uskoro, ponovo biti ponuđena na prodaju.

Izdvojeno


Reci što misliš!