ŽUPANIJA / OGULIN

negativno je nekad pozitivno

Ogulinski gradonačelnik konačno na poslu - tek četvrti test na koronavirus negativan, u samoizolaciji bio 28 dana

Ogulinski gradonačelnik konačno na poslu - tek četvrti test na koronavirus negativan, u samoizolaciji bio 28 dana
www.ogportal.com

Nakon tri pozitivna nalaza, četvrti je pokazao da je Domitrović konačno negativan na koronavirus

Ogulinski gradonačelnik, nakon tri pozitivna nalaza, konačno je negativan na koronavirus i nakon 28 dana provedenih u samoizolaciji, vratio se na posao.

- Nije Ilirski, ali je prepord, šali se odgovarajući nam na pitanje kako se osjeća pa odmah dodaje: Dišem punim plućima!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim laganog šmrcanja, što je, uvjeren je, simptom boravka uz klima uređaj jer ga prati svako ljeto pa tako i ovo, i prije i za i poslije samoizolacije, simptoma koji bi se mogli povezati uz koronavirus nije imao. Unatoč tome, proveo je u samoizolaciji dvostruko duže vremena nego je preporučeno, napravio četiri testa na prisustvo ovog virusa i čekao da konačno bude negativan.

Nije tako morao, kaže da su mu to govorili i liječnici s kojima je kontaktirao, ali ipak je tako učinio. Pitamo je li razlog bio strah da bi nekoga određenog mogao zaraziti, ali odgovor je: bilo koga.

- Kontaktiram svaki dan s jako puno ljudi, i mlađih i starijih i postojala je bojazan da se nešto ne prenese. Razgovarao sam i s epidemiolozima i infektolozima, svi su tvrdili da nakon 14 dana nema opasnosti od zaraze, ali zbog jako puno kontakata htio sam to odraditi do kraja, da budem siguran da nikome ne mogu prenijeti zarazu. Savjest mi je čista, a i sad sam s maskom itd. iako tvrde da ne moram, kazao nam je Domitrović.

Iako je i cijelo vrijeme samoizolacije obavljao gradonačelničke poslove i sve je u gradskoj upravi funkcioniralo i kada je dio zaposlenika bio u samoizolaciji, povratak među ljude, odlaske na terene, jedva je dočekao. Od ponedjeljka bi na svojim radnim mjestima trebala biti još dva zaposlenika koji su u samoizolaciji pa će, konačno, gradska uprava biti kompletna.

- Ništa nije stalo, funkcionirali smo, ali nešto u vama radi, a ne možete ništa poduzeti... Velik je to psihički pritisak, koliko god je fizički odmor biti u zatvorenom, bez ljudi. Uglavnom, fizički sam se odmorio, a za godišnji neće biti vremena jer će ovo ljeto biti radno, ispričao nam je Domitrović.

I njemu i njegovim zamjenicima s 5 posto manjim plaćama, do kraja godine, jer su i ta sredstva namijenjena, uz preraspodjelu s drugih proračunskih stavki, u polumilijunski fond za pomoć gospodarstvu, odnosno, ublažavanje posljedica koronakrize.

Izdvojeno


Reci što misliš!