ŽUPANIJA / OGULIN

ROĐENDAN GRADA

Grad Ogulin proslavio svoj Dan grada - tradicionalno nagrađeni najzaslužniji pojedinci

Grad Ogulin proslavio svoj Dan grada - tradicionalno nagrađeni najzaslužniji pojedinci
OGportal

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovali su predstavnici županijske i lokalne vlasti.

Grad Ogulin slavi svoj dan, te je tradicionalna svečana sjednica Gradskog vijeća održana u Pučkom otvorenom učilištu. Nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana, okupljene uzvanike pozdravio je ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. Osvrnuvši se ukratko na povijesni razvoj grad Ogulina i nedaće koja je donijela epidemija koronavirusa, gradonačelnik je pobrojao glavninu projekata koje je aktualna gradska vlast realizirala u svojem mandatu.

Gradonačelnik je posebno naglasio projekte koji su trenutno u provedbi, a vrijedni su, prema njegovim riječima, oko 100 milijuna kuna. Svi oni imaju jedan zajednički cilj, učiniti Ogulin gradom vrijednog življenja svakog njegovog stanovnika, te doprinijeti poboljšanju standarda i kvalitete života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku svečane sjednice ovogodišnjim laureatima uručena su tradicionalna priznanja Grada Ogulina za 2020. godinu. Priznanje za životno djelo ove godine dodijeljeno je Josipu Badanjku, za dugogodišnji rad i doprinos u sportu grada Ogulina, a posebno u radu s izviđačima.

Priznanje za stvaralački rad uručeno je Franji Petrušiću, dugogodišnjem predsjedniku Hrvatskog planinarskog društva Klek, potom DVD-u Turkovići povodom 60 godina rada i postojanja i njihov doprinos iz područja javnih djelatnosti, te Ženskom kuglačkom klubu Ogulin za 15 godina postojanja i uspješnog rada i sportskih dostignuća.

Ovo je priznanje dobila i Natalia Zielinska za rad i postignuća na EU projektima od značaja za razvitak grada, te Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” za promicanje, razvitak i unapređenje za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u cjelokupnom razvoju zajednice, te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!