ŽUPANIJA / OGULIN

OGULIN

Devastaciju Tuđmanove biste u Ogulinu HDZ iskoristio za napad na gradsku vlast, Domitrović Lipošćaku: Prestanite lažno optuživati!

Devastaciju Tuđmanove biste u Ogulinu HDZ iskoristio za napad na gradsku vlast, Domitrović Lipošćaku: Prestanite lažno optuživati!

Ovo je 2020. godina, pustite nas u budućnost, dosta nam je vraćanja u prošlost, piše gradonačelnik Ogulina.

- Ovaj vikend u gradu Ogulinu dogodila su se dva nemila i ružna događaja na koja moram reagirati, rekao je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović (SDP) nakon što je devastirana bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, pa na taj događaj reagirao Tomislav Lipošćak, predsjednik ogulinskog HDZ-a.

Domitrovićevo priopćenje prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi ružni događaj  je rušenje i devastacija spomenika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, što je vandalski čin uništavanja društvene imovine kao i dokaza jednog povijesnog razdoblja. Još od početka stvaranja Republike Hrvatske kao neovisne države huligani i divljaci uništavaju spomenike i ostalu društvenu imovinu koja se plaća novcem naših građana, stoga najoštrije osuđujem ovaj čin devastacije spomenika i pozivam građane ako imaju bilo kakva saznanja o nemilom događaju da prijave policiji kako bi se počinitelj što prije otkrio i priveo pred lice pravde.

Drugi događaj je sramotno prozivanje mene kao gradonačelnika, od strane predsjednika GO HDZ Ogulin gosp. Tomislava Lipošćaka, da izjednačavam Franju Tuđmana s Titom i Antom Pavelićem, te prozivanje gradskih vijećnika SDP-a za bacanje Tuđmanove slike u rijeku Dobru.

Gospodine Lipošćak, kada je prvi predsjednik RH Franjo Tuđman započeo sa stvaranjem neovisne države Hrvatske imali ste 7 godina, a kad je završio imali ste 13 godina. Pravo glasa na demokratskim izborima stekli ste tek 2000. godine, tako da niste imali mogućnost niti glasati za Franju Tuđmana. Iz toga je jasno vidljivo da niste svjedok tog vremena stoga vas molim da prestanete docirati i lažno optuživati, već pustite vijećnike SDP-a na čelu s gradonačelnikom da i dalje rade na boljitku i razvoju grada i na stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života, kako za sve građane tako i za vas. Već u samom početku vašeg mandata u Gradskom vijeću započeli ste priču i optužbe o micanju križeva i slika Franje Tuđmana.

Gospodine Lipošćak, ovo je 2020. godina, ispred nas su veliki izazovi, zdravstveni, gospodarski i ostali problemi, pustite nas u budućnost dosta nam je vraćanja u prošlost, piše gradonačelnik Ogulina. 

Izdvojeno


Reci što misliš!