ŽUPANIJA / OGULIN

USAVRŠAVANJE UČITELJA

Grad Ogulin domaćin edukativnog dvodnevnog skupa obrazovnih djelatnika, podršku im pružila i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar

Grad Ogulin domaćin edukativnog dvodnevnog skupa obrazovnih djelatnika, podršku im pružila i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar

Cilj stručnog skupa učitelja i stručnih suradnika je stjecanje kompetencija za kreiranje obrazovnog okruženja i procesa usmjerenih na dobrobit djeteta i njegov socio-emocionalni razvoj.

Grad Ogulin domaćin je stručnog skupa "Sretno dijete - implementacija programa za osobni i socijalni razvoj u školi". Naime, od 22. do 23. listopada u konferencijskoj dvorani Hotela Frankopan u Ogulinu u organizaciji Foruma za slobodu odgoja te Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin održava se usavršavanje u području mentalnog zdravlja i osnaživanja djece i mladih za učitelje i učiteljice iz desetak lokalnih škola.

Tim povodom polaznike je pozdravila i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, koja je istaknula kako je osim usvajanja znanja i vještina, bitno i stvaranje samopouzdanja i samopoštovanja kod djece te je ujedno rast u poticajnom radnom okruženju ključan čimbenik kako bi djeca izrasla u zdrave i odgovorne ljude.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj dvodnevnog seminara usvojiti je kompetencije za kreiranje obrazovnog okruženja i procesa usmjerenih na dobrobit djeteta i njegov socio-emocionalni razvoj, kao i znanja potrebna za proučavanje osobnih i socijalnih kompetencija. Projektom se osnažuje i educira učitelje i stručne suradnike za provođenje sveobuhvatnog preventivnog programa za uspješnije komuniciranje i nenasilno rješavanje sukoba te jačanje osobnih i socijalnih kompetencija učenika. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!