ŽUPANIJA / OGULIN

PODRŠKA STARIJIM OSOBAMA

Grad Ogulin projektom "Zaželi II" osigurao institucionalnu podršku za 160 osoba starije dobi

Grad Ogulin projektom

Projektom "Zaželi II" u vrijednosti 2,3 milijuna kuna Grad Ogulin osigurao je institucionalnu podršku starijim osobama o kojima će skrbiti 25 žena.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime Grada Ogulina potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta „Zaželi II – Grad Ogulin“, čiji partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac te Centar za socijalnu skrb Ogulin.  

U Gradu Ogulinu provedbom projekta u trajanju od 18 mjeseci povećat će se socijalna uključenost i osnažiti radni potencijal zapošljavanjem 25 žena najranjivijih skupina. Unutar projekta žene će osigurati potporu i podršku 160 korisnika mjera pomoći u njihovim svakodnevnim aktivnostima, a uglavnom je riječ o starijim osobama u jednočlanim kućanstvima. Ujedno, kroz obrazovanje i osposobljavanje, za 22 žene osigurat će se pristup trajnijem zapošljavanju i tržištu rada te time neposredno utjecati na unaprjeđenje njihove kvalitete života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 milijuna kuna, iznos od 85% financiran je sredstvima Europske unije, a preostalih 15% troškova participirat će Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!