ŽUPANIJA / OGULIN

BOLJI UVJETI

Dom za starije i nemoćne "Biskup Srećko Badurina" u Ogulinu proširit će svoje kapacitete uz sufinanciranje EU od sedam milijuna kuna

Dom za starije i nemoćne

Projektom bi se uredila i unutrašnjost Doma za osiguranje visokih standarda u opremanju prostora kako bi on u potpunosti bio prilagođen korisnicima

Dom za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina u Ogulinu bit će proširen na čak 700 četvornih metara tavanskog prostora koji je sada neuređen, uredit će se park, okoliš objekta te parkiralište, koje trenutno dijelomično dijele s Općom bolnicom Ogulin.

Projekt se provodi u partnerstvu s Karlovačkom županijom, a vrijedan je 6.890.331,02 kn, sufinanciran EU sredstvima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projektom bi se uredila i unutrašnjost Doma za osiguranje visokih standarda u opremanju prostora kako bi on u potpunosti bio prilagođen korisnicima. Jedna od projektnih aktivnosti je i nabava vozila i opreme za pružanje usluga pomoći u kući korisnicima u Ogulinu i okolnim mjestima. U program će tako biti dodatno uključeno 60 starijih i nemoćnih osoba za uslugu pomoći u kući. Time će se znatno popraviti skrb o starijim i nemoćnim osobama ogulinskog kraja, koje do sada nisu imale organiziranu skrb ovakvog tipa. Ustanova će za potrebe provođenja ovog projekta zaposliti nove djelatnike. Dom za stare i nemoćne biskup Srećko Badurina trenutno se skrbi za 43 korisnika.

Odlukom o financiranju projekta od strane nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stekli su se uvijeti za daljnju operacionalizaciju i provođenje projekta čiji je rok provedbe 24 mjeseca. 

Danas su u Ogulin došle zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević gdje ih je s projektom upoznala ravnateljica Doma Nataša Vučković Ivošević.

Izdvojeno


Reci što misliš!