ŽUPANIJA / OGULIN

KORONAŠKOLA

Ogulinski Stožer od županijskog zatražio da i osnovne škole prijeđu na online nastavu, no njihov prijedlog je odbijen!

Ogulinski Stožer od županijskog zatražio da i osnovne škole prijeđu na online nastavu, no njihov prijedlog je odbijen!
foto FB OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin

Među najgorima smo po broju slučajeva, no za Stožer civilne zaštite Karlovačke županije epidemiološka situacija u školama je - za sada dobra...


Stožer civilne zaštite Grada Ogulina predložio je županijskom Stožeru da zbog trenutne epidemiološke situacija u Ogulinu sve škole, srednja Obrtnička i tehnička škola ali i osnovne škole krenu odmah u model online nastave no to nije prihvaćeno.

Po pisanju OGportala, jučer je održana sjednica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije s načelnicima Stožera gradova i općina putem Skype-a, a sjednici je nazočio i načelnik ogulinskog Stožera Daniel Vukelja. Prema njegovim riječima, na samom početku sjednice je rečeno da je stanje u našoj županiji ozbiljno i da se nalazimo među najlošijima u Hrvatskoj, po broju oboljelih od koronavirusa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč tome, od prelaska na online nastavu u ogulinskim osnovnim i Obrtničkoj i tehničkoj školi za sada – ništa. Zaključak je županijskog Stožera da se još pričeka nekoliko dana s donošenjem takve odluke, jer trenutno stanje u školama, po njihovom mišljenju, nije toliko loše. 

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite grada Ogulina iznio je svoj prijedlog o potrebi prelaska na online nastavu, kako bi zaštitili zdravlje građana i osigurali stabilnost zdravstvenog sustava. Takav prijedlog, kako doznajemo, stigao je od još nekoliko načelnika gradskih i općinskih Stožera civilne zaštite, ali za sada oni su na čekanju.

U međuvremenu sve više razreda je "izvan pogona" na nastavi uživo jer nema dana da netko od učenika dobije simptome bolesti ili mora u samoizolaciju pa onda preventivno iz škole "izbaci" svoje školske kolege, ali i nastavnike. 

Izdvojeno


Reci što misliš!