ŽUPANIJA / OGULIN

MLADI OGULINCI

Grad Ogulin podijelio 50 stipendija učenicima i studentima, gradonačelnik Domitrović iskazao želju za ostanak mladih u gradu nakon školovanja

Grad Ogulin podijelio 50 stipendija učenicima i studentima, gradonačelnik Domitrović iskazao želju za ostanak mladih u gradu nakon školovanja

U ovoj akademskoj i školskoj godini, Grad Ogulin povisio je iznose stipendija, one za učenike iznose 700, a studente 1000 kuna mjesečno.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu održana je svećena podjela ugovora o stipendiranju 50 mladih Ogulinaca, točnije 20 učenika srednjih škola te 30 studenata.

Grad Ogulin ove je godine unatoč neizvjesnoj situaciji uzrokovanoj koronom, u skladu s proračunskim mogućnostima povećao iznose stipendija te one iznose 700 kuna za učenike i 1000 kuna za studente u trajanju od 10 mjeseci za jednu školsku odnosno akademsku godinu. Novost ove godine je i dodjela stipendija studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i zamjenica Ivana Salopek Šumonja uputili su učenicima i studentima čestitke za dobivene stipendije, porazgovarali o njihovom školovanju i planovima za budućnost te im poželjeli daljnji uspjeh. Gradonačelnik Domitrović pritom je istaknuo projekte koje Grad provodi, koji su utjecali na smanjenje nezaposlenosti u proteklom razdoblju te iskazao nadu za ostanak mladih u Ogulinu nakon završenog školovanja, upravo kroz otvaranje radnih mjesta i nastavak ulaganja u bolju budućnost svih.

Izdvojeno


Reci što misliš!