ŽUPANIJA / OGULIN

VRUĆI OGULINSKI ASFALT

Ogulinske prometnice s novim asfaltom postale i mjesto sukoba Grada i ŽUC-a, gradonačelnik Domitrović: Potez ŽUC-a gospodarski je kriminal prema gradu

Ogulinske prometnice s novim asfaltom postale i mjesto sukoba Grada i ŽUC-a, gradonačelnik Domitrović: Potez ŽUC-a gospodarski je kriminal prema gradu

U gradu Ogulinu ovih dana digla se prašina zbog poteza ŽUC-a Karlovac zbog nenadanog ograničenja prometovanja mostom, koji spaja Lomošćansku i ulicu Bernardina Frankopana, i to na dionici ceste koja je od nedavno u gradskoj ingerenciji.

U gradu Ogulinu upravo je završena prva faza rekonstrukcije ulice Augusta Šenoe koja je započela još u srpnju prošle godine. Kako je i kazao gradonačelnik Dalibor Domitrović, riječ je o prioritetnoj gradskoj investiciji jer se radi o pristupnoj prometnici prema poduzetničkoj zoni Žegar.

U prvoj fazi radova proširen je dio prometnice u duljini od 300 metara, izgrađen nogostup za pješake i postavljena LED rasvjeta, kako bi se rasteretio promet u centru grada i omogućio pristup teretnim vozilima prema poslovnoj zoni. Vrijednost radova iznosi 2,7 milijuna kuna, a gradonačelnik Domitrović najavio je kako je tijeku i otvaranje ponuda za nastavak radova na rekonstrukciji prometnice do državne ceste D42.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, osim uređenja prijeko potrebne prometnice prema poslovnoj zoni, u Gradu Ogulinu ovih dana digla se prašina i zbog poteza Županijske uprave za ceste Karlovac zbog nenadanog ograničenja prometovanja mostom koji spaja Lomoščansku i ulicu Bernardina Frankopana. Naime, riječ je o županijskoj cesti 34101 koja je početkom ovog mjeseca odlukom resornog Ministarstva prekategorizirana u nerazvrstanu, gradsku prometnicu, na kojoj je upravo ŽUC prije nekoliko dana, kako kaže gradonačelnik Domitrović za OGprotal, bez ikakvog elaborata, objašnjenja ni Gradu ni Policijskoj upravi, postavio znak zabrane prometovanja teretnih vozila čija je masa veća od 20 tona.

Iz gradske uprave upozoravaju kako znak o ograničenju prometovanja nije postavljen nigdje ranije, te napominju da će doći do apsurdnih situacija jer vozač kamion s masom većom od 20 tona tek prilikom dolaska na most vidjet će da ne može preko, što će stvoriti dodatne probleme i nervozu u prometu.

Domitrović je pritom naglasio kako je gradska vlast još 2009. godine tražila sanaciju mosta, a do sad je prebojana tek ograda, a ovaj potez Županije kao i Županijske uprave za ceste naziva gospodarskim kriminalom prema gradu Ogulinu.

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!