ŽUPANIJA / OGULIN

ODBIO PREDSTAVU

Povodom Dana Karlovačke županije po gradovima trebala igrati predstava Zorin doma, gradonačelnik Ogulina: Nije vrijeme za predstave i manifestacije!

Povodom Dana Karlovačke županije po gradovima trebala igrati predstava Zorin doma, gradonačelnik Ogulina: Nije vrijeme za predstave i manifestacije!

- Smatram da nam u ovako osjetljivom trenutku na prvom mjestu treba biti zdravlje, životi i sigurnost naših građana, a nakon toga promocija i manifestacije.

Kazališna predstava "Stanko i Oliver" koja  je povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije od 28. travnja do 2. svibnja trebala gostovati u gradovima KŽ kako stvari stoje, sigurno neće biti održana u Ogulinu.

Jučer je, naime, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović putem priopćenja javio da s obzirom na epidemiološku situaciju u Ogulinu nije moguće održati predstavu, no pozvao je i ostale gradove i organizatora da isto postupe. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Putem Microsoft Teams platforme održan je video sastanak kojem su prisustvovali predstavnici gradova Karlovačke županije, pročelnik Ureda župana g. Kristijan Čujko, voditelj odsjeka za opće poslove, protokol i odnose s javnošću g. Bernardo Pahor i ravnateljica Zorin doma gđa Irena Božičević. Na sastanku je predstavljena ideja održavanja predstave „Stanko i Oliver“ po gradovima u našoj županiji, a povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije od 28. travnja do 2. svibnja 2021. godine, navodi Domitrović u priopćenju.

- S obzirom na to da je na području grada Ogulina u posljednjih 10 dana evidentirano preko 200 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, da je u Ogulinskoj bolnici nedavno otvoren dodatni treći COVID odjel jer su dva u potpunosti popunjena, te s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, oštro sam se usprotivio ovakvom načinu promocije i okupljanja, kaže Domitrović.

- Smatram da nam u ovako osjetljivom trenutku na prvom mjestu treba biti zdravlje, životi i sigurnost naših građana, a nakon toga promocija i manifestacije. Pozivanje na okupljanje, u vrijeme kada na dnevnoj bazi bilježimo između 20 i 30 zaraženih na području grada, smatram neodgovornim i štetnim za naše građane, te stoga pozivam Županijske institucije na razum i odgovorno ponašanje, a Županijski stožer civilne zaštite da preispita i provjeri ovakve postupke u skladu s važećim odlukama, piše još ogulinski gradonačelnik uz poziv ansamblu Gradskog kazališta Zorin dom da, čim se smiri trenutno nepovoljna situacija s COVID pandemijom, posjete grad Ogulin i održe navedenu predstavu.

Izdvojeno


Reci što misliš!