ŽUPANIJA / OGULIN

PODRŠKA

Gradonačelnik Domitrović izrazio zadovoljstvo početkom novog socijalnog programa u gradu Ogulinu: Cilj nam je unaprijediti kvalitetu života svih kategorija društva

Gradonačelnik Domitrović izrazio zadovoljstvo početkom novog socijalnog programa u gradu Ogulinu: Cilj nam je unaprijediti kvalitetu života svih kategorija društva

Cilj projekta je osiguravanje uvjeta za pružanje usluga poludnevnog boravka, odnosno korištenje stručnih medicinskih usluga logopeda, defektologa, psihologa, edukacijskog rehabilitatora.

U gradu Ogulinu sve je spremno za provođenje projekta „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“, kojeg provodi organizacija Crvenog križa Ogulin u partnerstvu s Gradom. Kako je na početnoj konferenciji kazala ravnateljica Valentina Bartolović predmet projekta je rekonstrukcija i prenamjena objekta „Miki“ u svrhu pružanja socijalne usluge poludnevnog boravka, odnosno korištenje stručnih medicinskih usluga logopeda, defektologa, psihologa, edukacijskog rehabilitatora, i to za minimalno 15-ero djece u dobi od 6-18 godina s teškoćama u razvoju.  

- U sklopu novouređenog objekta nalazit će se ukupno 24 jedinice za pružanje usluga poludnevnog boravka i razvoj novih usluga zajednici. U zgradi će biti osigurane prostorije za individualne i grupne aktivnosti, učionica te kuhinjski praktikum. Osigurati će se i prostorija za igru, soba za senzornu integraciju, snoezelen soba te prostorija za spremište didaktičkog materijala. U zgradi će se još nalaziti i prostorije za rad i boravak osoblja, mini blok kuhinja, sanitarni čvorovi za osoblje, spremišta i ostave te pomoćna prostorija za smještaj bojlera. Predviđena je i nabava kombi vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju, pojašnjavaju u nastavku iz gradske uprave, dodajući  kako ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 11 milijuna kuna, te su sredstva u potpunosti osigurana iz EU fondova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je u svojem izlaganju izrazio zadovoljstvo projektom kojim će se znatno unaprijediti kvaliteta života za sve njegove korisnike i zahvalio svima koji su pridonijeli njegovoj realizaciji.

Izdvojeno


Reci što misliš!