ŽUPANIJA / OGULIN

ODRŽIVI TURIZAM

"Do Kleka uz bajke" novi je turistički adut ogulinskog kraja, ujedno i rezultat suradnje Veleučilišta u Karlovcu, Općine Kamanje i agencije Croatia Open Land

Foto ilustracija - Lovro Kranjcevic/PIXSELL

Cilj je uz nove partnere, jaču međusobnu umreženost i suradnju, turističku ponudu ogulinskog kraja podići na novu razinu, a uz podršku Turističke zajednice grada Ogulina jačati destinacijski menadžment same lokacije s njenom okolicom.

Croatia Open Land Tours DMC još je jednom s projektnim partnerima, LAG-om Vallis Colapis, Veleučilištem u Karlovcu i Općinom Kamanje, organizirala informativni događaja u okviru Festivala bajki u Ogulinu kako bi kroz primjere dobre prakse zajednički kreirali uspješne turističke ponude na terenu.

Dolaskom u jutarnjim satima u Ogulin, put ih je odveo vođenom turom na Klek od strane Hrvatskog planinarskog društva Klek, gdje ih je na planinarskom domu dočekala domaća ogulinska masnica i pripovjedačica „Žive riječi s bajkama“ Sabina Gvozdić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Puni dojmova o legendama i bajkama, ali i predivnom pogledu s vrha spustili su se u podnožje i zaputili prema Sirani Čavrag. Kušajući razne sireve i slušajući njihov put od ideje do realizacije, upoznali su primjer dobre prakse poduzetništva koja se ističe brojnim priznanjima za svoj vrhunski rad na visokoj razini kvalitete i higijene.

Put ih je dalje vodio prema Izletištu „Konaci“, sufinanciranog sredstvima europskih fondova, koji uz odličan smještaj u autohtonim gorskim drvenim kućama i atraktivnu stazu „Šumskih duhova“ pruža istinski doživljaj lokalne gastronomije kroz specijalitete od divljači. Dan zaključuju povratkom u Ogulin, gdje se susreću s lokalnim izrađivačem suvenira Miroslavom Turković, OPG-om Vejzović, vlasnika Saše Vejzovića, koji se bavi uzgojem aronije te predsjednikom udruge proizvođača zelja Marinko Sabljak.

- U ovoj turi posebno su se isticali polaznici naših besplatnih edukativnih radionica za nezaposlene koji su svojim opažanjima i prijedlozima te pozitivnom energijom od samog jutra uvelike pridonijeli uspješnosti eventa. Uz nove partnere, jaču međusobnu umreženost i suradnju, turističku ponudu ogulinskog kraja podižemo na novu razinu, a uz podršku Turističke zajednice grada Ogulina jačamo destinacijski menadžment same lokacije s njenom okolicom, istaknuo je direktor Krešo Rogoz, dodajući pritom kako ovom prilikom želi zahvaliti svim partnerima na odličnim prezentacijama vlastitih poslovnih ideja i podijeljenim iskustvima, a posebno hvala Sonji Drašković Dedić, direktorici Turističke zajednice grada Ogulina, i njenom timu na odličnoj organizaciji Festivala bajki i smjernicama kako bi što uspješnije održali informativni događaj „Do Kleka kroz bajke“ te našem domaćinu i kreatoru događaja uz lokalne priče i običaje Mihaeli Stipetić.

Izdvojeno


Reci što misliš!