ŽUPANIJA / OGULIN

NOVO RJEŠENJE

U gradu Ogulinu završeni radovi u ulica I. B. Mažuranić - konačno riješeno pitanje parking mjesta i pločnika za pješake

U gradu Ogulinu završeni radovi u ulica I. B. Mažuranić - konačno riješeno pitanje parking mjesta i pločnika za pješake

Do sada su se vozila u ovoj ulici parkirala koso sve do zgrada pa je pješacima bilo otežano kretanje pločnikom, a invalidskim i dječjim kolicima potpuno onemogućeno.

Nakon više od pola godina od početka radova, završeno je uređenje ulice Ivane Brlić Mažuranić u Ogulin. Novim rješenjem u ovom dijelu ulice planirano je uzdužno parkiranje vozila, a pločnik i parkirna mjesta dijele izdignuti rubnjak i zeleni pojas u kojem je zasađen novi drvored stabala šećernog javora. Tako vozilima više fizički neće biti moguće ulaziti na pješačku površinu.

Kako obavještavaju iz gradske uprave, radovi su izvođeni u fazama sukladno financijskim mogućnostima, a njihova ukupna vrijednost iznosi 1,3 milijuna kuna s PDV-om.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tvrtka Mikas Commerce d.o.o. iz Ogulina izvela je prvu fazu rekonstrukcije prometnice koja se odnosila na uređenje zapadne strane ceste, tvrtka Arkada d.o.o. iz Duga Rese je izvela radove rekonstrukcije istočne strane ulice, a tvrtka Ceste Karlovac je izvodila radove obnove kolničkog zastora. Radovi su izvođeni temeljem Izvedbenog projekta pojačanog održavanja izrađenog od projektantske tvrtke Planum d.o.o. iz Karlovca te Izvedbenog projekta parternog uređenja izrađenog od tvrtke Atest inženjering d.o.o. iz Karlovaca. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršila je tvrtka Planum d.o.o. iz Karlovca, pojašnjavaju u nastavku.

Izdvojeno


Reci što misliš!