ŽUPANIJA / OGULIN

TENZIJE U GRADU POD KLEKOM

Na aktualnom satu HDZ- ova vijećnica Salopek o (ne)grijanju gradske dvorane, gradonačelnik Domitrović: Već godinu dana iznosite laži o tom projektu

Na aktualnom satu HDZ- ova vijećnica Salopek o (ne)grijanju gradske dvorane, gradonačelnik Domitrović: Već godinu dana iznosite laži o tom projektu
Youtube, OGportal

Gradska dvorana Ivana Cindrića - Pive ostala je bez grijanja nakon odvajanja iz sustava OŠ I. B. Mažuranić, nakon županijskog projekta zamjene kotlovnice.

Ravnateljica Osnovne škole I. B. Mažuranić Anđelka Salopek, ujedno i gradska vijećnica iz redova oporbenog HDZ-a, na zadnjem aktualnom satu priupitala je gradonačelnika Domitrovića hoće li djeca već i drugu godinu zaredom ostati bez održavanja tjelesne kulture u gradskoj dvorani Ivana Cindrića - Pive. Razlog je tome, naime, sustav grijanja koje gradska dvorana Ivana Cindrića Pive trenutno nema, jer je nakon uvođenja novog sustava grijanja u Osnovnu školu I. B. Mažuranić od istog odvojena.

Gradonačelnik Domitrović kazao je kako je odmah po saznanju odvajanja grijanja dvorane od škole, Grad počeo pripremati projekt, a ujedno je i dodao kako već više od godinu dana traje prepucavanje oko grijanja školske sportske dvorane, te kako je u kampanji izneseno čitav niz neistina i laži o tom projektu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izmjenom kotlovnice u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić čuli smo od zamjenice župana da se gradonačelnik odbio priključiti na taj projekt, a takve izjave došle su i od vas. One su neistinite, to su laži, jer nikad meni ili gradskim službama nije ponuđeno da se dvorana priključi na novi sustav grijanja Osnovne škole I. B. Mažuranić – kazao je Domitrović.

No, prema gradonačelniku nije samo riječ o tome da nitko nije dao ponudu za priključenje grijanja na dvoranu, već da se isto ne može ni izvesti.   

- Znajući da je taj projekt financiran iz EU, a oni koji se bave EU projektima i koji išta znaju o EU projektima, također znaju da EU projekti poznaju čisto vlasništvo i da je teoretski nemoguće priključiti dvoranu na taj sustav, jer je dvorana u vlasništvu Grada, a škola Županije.

Gradonačelnik je u nastavku pojašnjavao kako je intencija Grada bila uvesti ESCO model energetske učinkovitosti, na kojoj ujedno leži ideja da se po tome modelu spoje sve gradske ustanove, no takav sustav pokazao se isplativ tek nakon 60-tak godina, što je neprihvatljivo.

- Stoga krećemo u klasičan model javne nabave, projekt je procijenjen na 1,2 milijuna kuna te su sredstva predviđena u rebalansu proračuna. Nakon raspisivanja javne nabave u trajanju od 40 do 45 dana, i s rokom izrade od 20 do 30 dana, dođemo do toga da bi do 1. studenog kada počne sezona grijanja, dvorana bila spojena na grijanje. Novi sustav grijanja iz magistralnog plinovoda zasigurno će bit riješen bez nagrđivanja okoliša oko same dvorane, što baš i nije slučaj u vašoj školi, u koje ste doveli kamione i prašinu – poručio je gradonačelnik Domitrović.

Izdvojeno


Reci što misliš!