ŽUPANIJA / OGULIN

DRUGAČIJI PRIORITETI

Na prozivke o preskromnoj manifestaciji "Ljeto u Ogulinu" gradonačelnik odgovara: Pjevat ćemo i plesat koliko nam budžet dozvoli

Na prozivke o preskromnoj manifestaciji

Umjesto ulaganja u manifestacije i koncerte, gradonačelnik Domitrović ističe kako mu je fokus na gospodarstvu, otvaranju radnih mjesta i stvaranju boljih uvjeta života građana.

Je li manifestacija "Ljeto u Ogulinu" dovoljno iskorištena i prezentirana, odnosno točnije koliko su svojih kapaciteta uložili gradska Turistička zajednica i Grad Ogulin? Pitanje je to gradskog vijećnika Marina Puškarića (DP) na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, koji je doduše i pohvalio projekt, dodavši pritom kako je dobro došao svima nakon pandemije koronavirusa.

Direktorica TZ grada Ogulina Sonja Drašković pojasnila je kako je s obzirom na epidemiološku situaciju odlučeno da će se ići s malo aktivnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Znam da se spominju u javnosti usporedbe s drugim gradovima koji imaju koncerte, a Ogulin ih nema. Iskreno, ja se ne usudim preuzeti odgovornost za rast broja zaraženih niti ne bi voljela da Ogulin postane središte zaraze. Zaboravljamo da smo još uvijek u koroni.

No, Drašković u nastavku otkriva kako nije samo epidemiološka situacija uzrok po nekima preskromne ogulinske manifestacije.

- S druge strane, nemamo veliki budžet. Dobili smo ponudu za gostovanje Ivana Zak, no takvo gostovanje košta 50 tisuća kuna. Često se u javnosti može čuti kako Duga Resa ima GreenFest, no u taj festival uloženo je 600 tisuća kuna. Kada Grad Ogulin odluči toliko investirati u organizaciju jedne manifestacije, mogu pozvati sve izvođače koje netko želi, ali opet kada ne bude korone.

Na ovu argumentaciju nadovezao se i prvi čovjek grada Ogulina, Dalibor Domitrović.

- "Ljeto u Ogulinu" pokrenuto je prije par godina i lokalnog je karaktera, kako bi tijekom ljeta građanima pružali aktivnosti za aktivno provođenje slobodnog vremena. No, da li uložiti više u manifestaciju, sigurno da to možemo, no to nije moja politika. Fokusiramo se na gospodarstvo i otvaranje radnih mjesta i bolje uvjete života građana, a da li ćemo pjevati i plesati ... hoćemo sigurno ali onoliko koliko nam budžet dozvoli – poručio je Domitrović.

Izdvojeno


Reci što misliš!