ŽUPANIJA / OGULIN

AKTUALNI SAT

Bivša HDZ-ova vlast u Ogulinu napravila nelegalni vodovod, a sad traže njegovu sanaciju? Domitrović: Tražite da ulažemo u proizvodnju neispravne vode? To je neprihvatljivo

Bivša HDZ-ova vlast u Ogulinu napravila nelegalni vodovod, a sad traže njegovu sanaciju? Domitrović: Tražite da ulažemo u proizvodnju neispravne vode? To je neprihvatljivo
OGportal

Bivša HDZ-ova vlasti doprinosima građana izgradila je vodovodne rezervoare u Bjelskom i Musulinskom potoku, koji su potpuno nelegalni, bez ikakvih dozvola, nemaju sustav kloriranja, i ono najbitnije - proizvode vodu koja nije za piće.

Za vrijeme bivše vlasti na području grada Ogulina postavljena su potpuno nova dva rezervoara za vodu u Bjelskom i Musulinskom Potoku, kako bi građani imali dostupnu vodu, no pitanje gradskog vijećnika Matije Palalića (HDZ) planira li Grad prijeko potrebnu sanaciju njihovih cijevi, razotkrilo je pravo stanje stvari.

Naime, kako je gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović pojasnio vodovod Bjelsko i Musulinski potok potpuno je nelegalan, sagrađen u HDZ-ovoj Vladi doprinosima građana, nema nikakvih dozvola, nema sustava kloriranja, i ono najbitnije - voda nije za piće. Shodno tome, prema gradonačelniku, ulagati sredstva za proizvodnju neispravne vodu, za trenutnu gradsku vlast potpuno je ne prihvatljivo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Napravljen je troškovnik postavljanja cijevi kako su to predlagali sami mještani, čija bi vrijednost bila 350 tisuća kuna, no kako i to nije legalno rješenje jer ide preko privatnih parcela, u to se neće ići. Legalno postavljanje cijevi može ići preko gradske javne površine, odnosno uz  cestu, a u takvom projektu cijena je puno veća, pojasnio je gradonačelnik Domitrović, te dodao kako Grad može i jedino radi na održavanju postojećeg sustava.

I direktor komunalnog poduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Bojan Prebežić nadovezao se, kako u konkretnom slučaju nelegalnih odnosno takozvanih divljih vodovoda i bunara, poduzeće nema načina da preuzme u svoju ingerenciju takve objekte niti ne može njima upravljati.

Rješenje ovog sustava na bjelsko-musulinskom području je novi vodovod od poteza Ogulina, Jasenka prema Bjelolasici. Kako je potvrdio i sam gradonačelnik Domitrović, Grad je u kontaktu s investitorima na Bjelolasici, prije desetak dana održan je i sastanak s Hrvatskim vodama na kojem su se razmatrala rješenja kako dobiti pitku vodu, a to je upravo prethodno spomenuti sustav, koji se planira izvesti.

Izdvojeno


Reci što misliš!