ŽUPANIJA / OGULIN

PODUZETNICI NA ČEKANJU

Kako je ovo moguće? Ministarstvo već tri godine „rješava“ zahtjev za dodjelu državnog zemljišta Gradu Ogulinu za proširenje poslovne zone

Kako je ovo moguće? Ministarstvo već tri godine „rješava“ zahtjev za dodjelu državnog zemljišta Gradu Ogulinu za proširenje poslovne zone
Poduzetnička zona Ogulin

Ogulinski poduzetnici već više od tri godine čekaju na 45 hektara državne zemlje za proširenje proizvodnje

Ogulinska poduzetnička zona među prvih pet je zona u Karlovačkoj županiji po uspješnosti. Po kapacitetima je gotovo sva puna, kako je i gradonačelnik Dalibor Domitrović na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izvijestio, ostala je tek jedna parcela s 300 kvadrata, te se ujedno očekuje kako će parcele jednog ili dva subjekta zbog ne korištenja, točnije, ne ispunjenja ugovorne obveze, biti ponovno stavljene u pogon.

No, problem predstavlja širenje kapaciteta zone, za što postoji veliki interes. Prema riječima gradonačelnika Domitrovića, jedna od njih je i tvrtka Semmelrock, koja je najavila proširenje proizvodnje, za šta joj treba novih 3ha. I tu cijela priča staje, jer susjedno je zemljište državno.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad Ogulin je 5. lipnja 2018. godine podnio zahtjev za dodjelu zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske i do danas zahtjev nije riješen. Mogu isto tako reći kako za svih dodatnih 20-tak parcela susjednog zemljišta, ukupne veličine 45 ha, postoje zainteresirani kupci, kazao je gradonačelnik. 

A država ne reagira. 

- U posljednih godinu dana bio sam pet puta u Ministarstvu državne imovine gdje mi je obećano kako će se zahtjev riješiti, no nije ispunjeno ništa. Svu dokumentaciju smo pripremili i predali, koja je bila vrlo opsežna, bilo je gotovo 10 nadopuna. Zadnji sastanak bio je prije dva mjesec i od tada nema pomaka. Sve je izgledno da će tvrtki Semmelrock osigurana sredstva za proširenje proizvodnje propasti, poručio je gradonačelnik Domitrović. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!