ŽUPANIJA / OGULIN

GRAD PODNO KLEKA

Subota u Ogulinu u znaku nadaleko poznatog zelja - kreće 8. Festival Ogulinskog zelja, bit će zabave i finih sarmi

Subota u Ogulinu u znaku nadaleko poznatog zelja - kreće 8. Festival Ogulinskog zelja, bit će zabave i finih sarmi

“Ogulinski kiseli kupus/Ogulinsko kiselo zelje” ima europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla i uzgaja se, u optimalnim uvjetima kada su u pitanju kvaliteta tla i klima, isključivo na gospodarstvima u ogulinskom kraju.

- Ogulin je nadaleko poznat po kiselom kupusu ili kako ga Ogulinci zovu, zelju, a takva jedna vrijedna namirnica zaslužuje i svoj Festival koji će ju veličati, kažu organizatori  
»Festivala Ogulinskog zelja« koji će u gradu podno Kleka održati u subotu 16. listopada.

To je, nadodaju, manifestacija koja za cilj ima kreirati atmosferu i ambijent koji posjetitelje dariva pričom i toplinom, autohtonim kulturno-zabavnim iskustvom. Projekt se konceptualno dijeli na tri dijela koji sinergijskim efektima čine cjelin - prezentacijsko-prodajni, kulturno-zabavni i humanitarni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Manifestaciju će započeti s podjelom sarmi, a nastaviti s kulturno zabavnim dijelom u kojem će sve posjetitelj zabavljati članovi KUD Sv. Juraj te ih upoznati i približiti s tradicionalnim načinom pripreme kiselog zelja. 

Prezentacijsko prodajni dio će se temeljiti na radovima i proizvodima koji teže inovativnosti i kreativnosti. Kulturno - zabavni dio manifestacije ponudit će opuštenu, nepretencioznu zabavu za sve posjetitelje. A svi prisutni će imati i priliku kušati pravu ogulinsku sarmu.

Ovu tradicionalnu manifestaciju LAG Frankopan organizira u suradnji sa Gradom Ogulinom, Udrugom proizvođača i prerađivača Ogulinskog kupusa, Turistička zajednica Grada Ogulina i Pučko Otvoreno Učilište Ogulin , a  ima za cilj promociju autohtonih proizvoda od zelja po kojem je ogulinski kraj nadaleko poznat.

“Ogulinski kiseli kupus/Ogulinsko kiselo zelje” ima europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla i uzgaja se, u optimalnim uvjetima kada su u pitanju kvaliteta tla i klima,  isključivo na gospodarstvima u ogulinskom kraju.

Svi u Ogulin 16. listopada!

Izdvojeno


Reci što misliš!