ŽUPANIJA / OGULIN

PO PRVI PUTA

“Budi i ti nekome bajka” - grad Ogulin domaćin je jedinstvene manifestacije koja spaja humanitarnost, umjetnost i poduzetništvo

“Budi i ti nekome bajka” - grad Ogulin domaćin je jedinstvene manifestacije koja spaja humanitarnost, umjetnost i poduzetništvo
Foto ilustracija - Lovro Kranjcevic/PIXSELL

- Želimo spojiti humanitarnost, umjetnost i poduzetništvo u našem bajkovitom gradu Ogulinu na ovom jedinstvenom događaju “Budi i ti nekome bajka” za koji želimo da postane tradicionalan, najavljuju organizatori.

Kako su najavili i sami organizatori Marija Tonković i Dario Zorić, grad Ogulin 11. prosinca bit će domaćin jedinstvenog događaja “Budi i ti nekome bajka”. 

- Želimo spojiti humanitarnost, umjetnost i poduzetništvo u našem bajkovitom gradu Ogulinu na ovom jedinstvenom događaju “Budi i ti nekome bajka” za koji želimo da postane tradicionalan. Sve ovo organiziramo kako bi motivirali naše sugrađane na ostanak u Ogulinu koristeći prednosti života u Ogulinu, a istovremeno pokrečući  poduzetničke aktivnosti iz našeg grada, poručuju organizatori.  

Događaj je organiziran uz podršku Grada Ogulina i Turističke zajednice Grada Ogulina. Na početku bogatog programa, kako bi blagdanski ugođaj bio potpun, događaj otvara legendarni Gospodin Glas, Jacques Houdek.  

- Na poduzetničkom panelu sudjelovat će različiti uspješni poduzetnici i stručnjaci koji će motivirati da i vi stvorite svoju bajku! Panelisti su Natalia Zielinska - stručnjakinja za EU fondove, Ivana Matić - osnivačica Women in Adria, Vedran Knežević - poduzetnik, Božidar Bulić - poduzetnik te Dalibor Domitrović - gradonačelnik Ogulina dok će moderirati cijeli panel Dario Zorić - direktor Riječke razvojne agencije Porin, pojašnjavaju.  

- Ujedno, Ogulinski umjetnici predstavit će svoje umjetničke radove te sav prihod od prodaje radova namijenjen je udruzi Radost - udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama. Sav prihod od događaja namjenjen je udruzi Radost, dodaju.  

Riječ je, naime, o udruzi koja je osnovana u svibnju 2006. na inicijativu roditelja djece s posebnim potrebama, a s ciljem okupljanja, druženja, promicanja humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih i ostalih potreba njenih članova. Svojim radom nastoje poboljšati položaj članova u lokalnoj zajednici i šire, pomoći pri zadovoljenju najosnovnijih potreba, osvijestiti zajednicu o potrebama i problemima članova, nastoje im vratiti nadu u bolje sutra. 

- Na kraju programa, održat će se prodaja umjetničkih radova ogulinskih umjetnika, uz nastup Domagoja Vukovića. Hranu i piće osigurao je Božidar Bulić, a prihodi od prodaje također odlaze za udrugu Radost. Budi i ti dio ove bajke i pridruži nam se!, poručuju za kraj.  

Izdvojeno


Reci što misliš!