ŽUPANIJA / OGULIN

ODUŠEVIO GRAĐANE

U Ogulinu održan jedinstveni događaj "Budi i ti nekome bajka" - bio je to spoj glazbe, poduzetništva, humanitarnosti i umjetnosti

U Ogulinu održan jedinstveni događaj

Nastup Jacquesa Houdeka, poduzetnički panel, koncert Domagoja Vukovića i humanitarna prodaja umjetničkih radova ogulinskih umjetnika samo su neke od aktivnosti događaja. Sav prihod od prodaje išao je za Udrugu Radost.

Događaj „Budi i ti nekome bajka” koji spaja humanitarnosti, umjetnost i poduzetništvo održao se prošle subote u Ogulinu. Kako je bilo i najavljeno, otvorio ga je legendarni Gospodin Glas, Jacques Houdek, koji je oduševio sve prisutne, a ponajviše najmlađe. Na iznenađenje svih, prvu pjesmu otpjevao je s dvije ogulinske djevojčice.  

Nakon nastupa Jacquesa Houdeka, održao se poduzetnički panel na kojem su Ogulince motivirali za poduzetničke aktivnosti različiti stručnjaci i poduzetnici, kao  Natalia Zielinska, Ivana Matić, Vedran Knežević, Božidar Bulić, Dalibor Domitrović i Dario Zorić s porukom da budu uporni, proaktivni i da rješavaju probleme zajednice kako bi uspjeli. 

Kako je o ovom događaju kazala jedna od organizatorica Marija Tonković: 

- Željeli smo spojiti humanitarnost, umjetnost i poduzetništvo u našem Ogulinu - gradu s toliko potencijala na koji ne smijemo zaboraviti kamo god otišli.  

Dario Zorić zahvalio je sponzorima, među kojima su Hotel Frankopan, Auto Lovrić,  Click Queen, Geo-ing d.o.o. Ogulin, GTM-GAVAN d.o.o., IN foto video & dizajn, Ivanina kuća bajke, Caffe bar Snoopy, Štross street food and bar, Vidoš d.o.o., Autoservis Vujnović-Tonković te svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli.

Zahvala je uručena i umjetnicima koji su donirali svoje umjetničke radove, a to su Ante Polić, Zrinka Vuković, Nikola Budimir, Marija Salopek Makek, Marina Marković, Milan Stipetić, Zvonko Bartolović Zof, Nikolina Bašić, Marija Lovrić, Ria Končar i Zdenka Tonković. 

Na kraju programa, održala se prodaja umjetničkih radova ogulinskih umjetnika, uz nastup Domagoja Vukovića koji je pjesmom zagrijao sve prisutne i pokazao zašto je cijenjeni akademski glazbenik dok je hranu i piće osigurao je Božidar Bulić. 

- Nadamo se da će udruzi Radost današnja donacija pomoći ostvariti bar dio zacrtanih aktivnosti. Hvala svima koji su svojim donacijama podržali udrugu i postali nekome bajka, poručili su organizatori.  

Sav prihod od događaja namijenjen je udruzi Radost, koja je osnovana u svibnju 2006. na inicijativu roditelja djece s posebnim potrebama, a s ciljem okupljanja, druženja, promicanja humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih i ostalih potreba njenih članova. Svojim radom nastoje poboljšati položaj članova u lokalnoj zajednici i šire, pomoći pri zadovoljenju najosnovnijih potreba, osvijestiti zajednicu o potrebama i problemima članova, nastoje im vratiti nadu u bolje sutra. 

Izdvojeno


Reci što misliš!