ŽUPANIJA / OGULIN

NIŠTA OD DOČEKA

"Zdravlje je najvažnije" - Ogulin otkazao doček Nove godine i za djecu i za odrasle, novogodišnjeg kupanja će ipak biti?

Kako javlja OGportal Ogulin je otkazao svoj doček Nove 2022. godine, koji je bio planiran u dva dijela - od 10 za najmlađe i u ponoć za starije. Međutim, iz ureda gradonačelnika Dalibora Domitrovića, danas je stigla obavijest o otkazivanju oba dočeka. U priopćenju se navodi:

Uz sve želje i napore da se u Ogulinu nakon dvije godine ponovno održi organizirani doček Nove godine i Dječji doček, prisiljeni smo otkazati ga. Nakon više tjedana planiranja i cjelokupne organizacije, te nakon promišljanja i konzultacija, brinući se najviše za zdravlje sugrađana i svih prisutnih, odlučili smo otkazati planirani doček.
Odluka je donesena na temelju pristiglog dopisa Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije prema kojem je naprosto nemoguće održati zadani epidemiološki okvir koji propisuje ograđivanje prostora dočeka, pregled COVID potvrda svih prisutnih, održavanje fizičke distance svih prisutnih 2 m u svim smjerovima, osiguravanje 4 m2 za svakog prisutnog i slično. Sve navedeno je jednostavno neizvedivo na prostoru koji je predviđen u Parku kralja Tomislava za održavanje dočeka i svih adventskih aktivnosti.
Osobito nam je žao što smo primorani otkazati i planirani Dječji doček, radi propisanog epidemiološkog okvira i time razočarati naše najmlađe posjetitelje.
Zdravlje naših sugrađana, posjetitelja i turista nam je uvijek bilo i bit će na prvom mjestu. Čim epidemiološke mjere dozvole i epidemiološka situacija bude bolja, nastavit ćemo sa organizacijom događanja i javnih okupljanja. Pozivamo sve naše sugrađane i posjetitelje našeg grada da u ovim izazovnim vremenima čuvaju svoje zdravlje i misle jedni na druge te im ovom prilikom čestitamo Novu godinu i želimo puno zdravlja i sreće i veselja u 2022
.”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako u priopćenju nema ništa o otkazivanju tradicionalnog Novogodišnjeg kupanja na jezeru Sabljaci, vjerujemo da će se ta tradicija ipak nastaviti.

Izdvojeno


Reci što misliš!