ŽUPANIJA / OGULIN

NOVA USLUGA

U Ogulinu uskoro kreću radovi na prenamjeni zgrade za pružanje socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju - sredstva u cijelosti osigurana iz EU fondova

U Ogulinu uskoro kreću radovi na prenamjeni zgrade za pružanje socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju - sredstva u cijelosti osigurana iz EU fondova
Foto ilustracija - Lovro Kranjcevic/PIXSELL

U sklopu projekta prenamijenit će se postojeća zgrada u zgradu za pružanje socijalne usluge za minimalno 15-ero djece u dobi od 6-18 godina s teškoćama u razvoju na području grada Ogulina.

S pravim danom nove godine, Grad Ogulin krenuo je s realizacijom projekta rekonstrukcije i prenamjene poslovne građevine u zgradu za pružanje socijalne usluge. Riječ je, naime, o europskom projektu unapređivanja infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije, ukupne vrijednost gotovo 11 milijuna kuna koji je u 100-postotnom iznosu financiran sredstvima EU.  

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom “Kolos” d.o.o. iz Duge Rese ovih dana potpisao je gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, čija je vrijednost s PDV-om 5,3 milijuna kuna, s rokom za završetak 180 kalendarskih dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao. 

Kako pojašnjavaju iz ogulinske gradske uprave, u sklopu projekta prenamijenit će se postojeća zgrada u zgradu za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka, odnosno korištenje stručnih medicinskih usluga, logopeda, defektologa, psihologa, edukacijskog rehabilitatora i slično i to za minimalno 15-ero djece u dobi od 6-18 godina s teškoćama u razvoju na području grada Ogulina. Isto tako projektom je predviđena nabava kombi vozila te nabava specijalističke i ostale opreme s kojima će se u realizaciju krenuti tijekom ove godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!