ŽUPANIJA / OGULIN

VELIKA TRAGEDIJA

Ogulinci i brojni prijatelji i kolege planinari opraštaju se od Damira Cazina (36) koji je poginuo u Kamniškim alpama u Sloveniji

Ogulinci i brojni prijatelji i kolege planinari opraštaju se od Damira Cazina (36) koji je poginuo u Kamniškim alpama u Sloveniji
foto HPD Željezničar/Pixabay.com

Kako su izvijestili slovenski mediji, do tragedije je došlo na području Kamniškog sedla u Bosovoj grapi na planini Brana u Sloveniji.

Ogulinci ali i brojni prijatelji i ljubitelji visokih planina, kao i članovi KUD-a Klek opraštaju se od svog sugrađanina i kolege planinara Damira Cazina koji je prije dva dana smrtno stradao na usponu u Kamniškim Alpama u susjednoj Sloveniji.

Kako su izvijestili slovenski mediji, do tragedije je došlo na području Kamniškog sedla u Bosovoj grapi na planini Brana u Sloveniji. Kako prenosi RTV Slovenija, planinar se na strmom dijelu poskliznuo i pao niz liticu u provaliju duboku 300 metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policiji je prva informacija o tragediji stigla oko 12:30h, a pola sata prije toga o nesreći je obaviještena Uprava Slovenije za zaštitu i spašavanje. Vremenski uvjeti na Brani su bili zahtjevni, javio je portal Kamnik.info.

Prema policijskom priopćenju, Hrvat se penjao s još osam svojih sunarodnjaka, a svi su imali propisanu planinarsku opremu.

- Dana 15.1.2022. sa planinarenja naših Visokogoraca stigla je strašna vijest. U Kamniškim alpama tragičnim događajem zauvijek nas je napustio naš prijatelj planinar Damir Cazin. HPD Željezničar Zagreb suosjeća u velikoj boli i tuzi koja je zadesila njegovu obitelj, napisao je na web stranici Željezničara predsjednik HPD-a iz  Zagreba Mladen Stanković.

Posljednji ispraćaj pokojnika bit će u srijedu 19. siječnja u 12 sati na groblju Sv. Jakov u Ogulinu.  

Izdvojeno


Reci što misliš!