ŽUPANIJA / OGULIN

KAD ĆE KONAČNO?

Prvi radovi na kompleksu Bjelolasica mogući već ove godine? Gradonačelnik Domitrović otkrio kako slovački vlasnici imaju ozbiljne namjere

Prvi radovi na kompleksu Bjelolasica mogući već ove godine? Gradonačelnik Domitrović otkrio kako slovački vlasnici imaju ozbiljne namjere

Slovačkim vlasnicima namjera je baviti se turizmom na Bjelolasici i to kroz svih 365 dana u godini, a ne samo tijekom zimskih mjeseci.

Prije gotovo 16 godina dnevno je na Bjelolasici skijalo dvije tisuća skijaša, a danas je ona tek tužna priča hrvatskog zimskog turizma. Nakon godina natezanja, u prošloj godini kompleks Jasenak I, ujedno najperspektivniji dio Bjelolasice konačno je dobio vlasnika, i to kompaniju iz Slovačke. 

Da je riječ o ozbiljnom ulagaču, potvrdio je prvi čovjek grada Ogulina Dalibor Domitrović, koji nikad nije digao ruke od Bjelolasice. Gostujući u programu Radio Ogulina, Domitrović je otkrio kako je sa slovačkim vlasnicima gotovo u svakodnevnom kontaktu te da imaju vrlo ozbiljne namjere s Bjelolasicom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako prenosi OGportal, prema saznanjima gradonačelnika Domitrovića, namjera im je baviti se turizmom na Bjelolasici i to kroz svih 365 dana u godini, a ne samo tijekom zimskih mjeseci. Slovački vlasnici trenutno rade na pripremi samog projekta, te na rješavanju imovinsko pravnih odnosa. Paralelno se radi i na prilagođavanju projekta prostorno planskoj dokumentaciji.

Gradonačelnik Domitrović je dodao kako je teško predvidjeti kada bi Bjelolasica mogla u konačnici otvoriti svoja vrata prvim gostima, jer se radi o dugotrajnoj proceduri ishođenja potrebne dokumentacije i dozvola.

Kako u nastavku poručuje, sam projekt je podijeljen u 3 faze, a namjera je da prvi radovi već započnu u 3. kvartalu 2022. godine, no to prije svega ovisi o dinamici ishođenja dokumentacije.

- Ogulinska gradska uprava, u suradnji sa županijskim Uredom za graditeljstvo, investitoru pruža tehničku pomoć pri ishođenju raznih dozvola. Krajem prošle godine odradili smo i čitav niz sastanaka s predstavnicima Hrvatskih voda, a sve u cilju da Bjelolasica dobije vodu, što predstavlja najveći i gorući problem. Nadam se kako će se tijekom ove godine pristupiti i projektiranju vodovoda za Bjelolasicu, dok je najzahtjevniji dio posla rješavanje imovinsko pravnih odnosa, kazao je gradonačelnik Domitrović.

Izdvojeno


Reci što misliš!