ŽUPANIJA / OGULIN

STANOGRADNJA

U Ogulinu kreće stanogradnja po programu POS-a! Stanovi za više od četrdeset mladih obitelji gradit će se na mjestu bivše vojarne

U Ogulinu kreće stanogradnja po programu POS-a! Stanovi za više od četrdeset mladih obitelji gradit će se na mjestu bivše vojarne
foto OGportal.com

Inače, za kupnju stanova prema programu POS-a utvrđena je lista prvenstva na kojoj se nalazi 44 potencijalnih kupaca za stjecanje svoje prve nekretnine, ali interes zainteresiranih građana postoji i dalje.

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov u prostorima Agencije u Zagrebu potpisali su predugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POS), na području bivše vojarne Sveti Petar, u Poredicama. 

Kako poručuju iz ogulinske gradske uprave, gradonačelnik Domitrović i direktor Hrastov iskazali su zadovoljstvo potpisanim predugovorom nakon čega slijede daljnje aktivnosti na realizaciji projekta, prije svega putem Ministarstva prostornog uređenje, graditeljstva i državne imovine osigurati APN-u vlasništvo nekretnine na kojoj će se izgraditi odnosno rekonstruirati stanovi  iz Programa POS-a, opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom koja dijelom već postoji na lokaciji, uređenje pristupne ceste, javnih površina, rasvjete i drugo, a za što će biti osigurana sredstva u proračunu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, za kupnju stanova prema programu POS-a utvrđena je lista prvenstva na kojoj se nalazi 44 potencijalnih kupaca za stjecanje svoje prve nekretnine, ali interes zainteresiranih građana postoji i dalje. 

- Cilj ovog projekta je građanima omogućiti rješavanje stambenog pitanja kupnjom stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate. Rekonstrukcijom postojećeg objekta predviđa se oko 40 stanova različitih površina koji će biti smješteni u prizemlju i potkrovlju zgrade, dodaju iz Grada Ogulina.  

Izdvojeno


Reci što misliš!