ŽUPANIJA / OGULIN

PRIOPĆENJE

Ogulinski HDZ po uzoru na ostale gradove traži smanjenje cijene vrtića zbog samoizolacija, i to za čitavo vrijeme trajanje pandemije

Ogulinski HDZ po uzoru na ostale gradove traži smanjenje cijene vrtića zbog samoizolacija, i to za čitavo vrijeme trajanje pandemije
Foto ilustracija - Lovro Kranjcevic/PIXSELL

- Ovakav način obračuna cijene vrtića pomogao bi roditeljima u smanjivanju troškova kućnog budžeta, kazala je Anđelka Salopek, predsjednica GO HDZ Ogulin.

Zbog aktualnih epidemioloških mjera ogulinski HDZ uputio je prijedlog za smanjenje cijene vrtića. Kako naglašavaju, u proteklim tjednima u Dječjem vrtiću ''Bistrac'' Ogulin velik broj djece bio je u samoizolaciji, kako zbog same djece, tako i zbog roditelja i zbog odgajatelja koji nisu mogli raditi zbog bolesti uzrokovane koronavirusom. 

Stoga su vijećnici HDZ-a Ogulin uputili Upravnom vijeću Dječjeg vrtića ''Bistrac'' Ogulin prijedlog za dopunu Pravilnika o kriterijima za obračun sudjelovanja korisnika u cijeni programa Dječjeg vrtića ''Bistrac'' Ogulin koji će roditeljima omogućiti smanjenje cijene korištenja usluge vrtića. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prijedlog je da se mjesečna cijena izabranog programa i usluge vrtića, ovisno o potpisanom ugovoru, umanji za pojedinačni slučaj zaraze koronavirusom, odnosno za pojedinačno izrečenu mjeru samoizolacije kao i za izrečene mjere samoizolacije čitavih skupina. Mjesečna cijena izabranog programa umanjila bi se za postotak razmjeran broju dana neiskorištene usluge vrtića i to za 20 posto za  izostanak tri do pet dana, 30 posto za izostanak od šest do deset dana i 40 posto za izostanak 11 do 15 dana, ističu iz gradske organizacije HDZ-a Ogulin, u kojem ujedno predlažu da se prijedlog Pravilnika primjenjuje za čitavo vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom, odnosno do donošenja odluke državnih tijela o prestanku pandemije.  

- Vjerujemo da bi ovakav način obračuna cijene vrtića pomogao roditeljima u smanjivanju troškova kućnog budžeta, a posebno kada znamo da i boravak roditelja u samoizolaciji i na bolovanju predstavlja znatno smanjenje plaće. Zahvaljujemo roditeljima na strpljenju u ovakvim izazovnim vremenima za sve nas, kazala je Anđelka Salopek, predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Grada Ogulina.  

Izdvojeno


Reci što misliš!