ŽUPANIJA / OGULIN

UTROŠEN EUROPSKI NOVAC

Finišira se izgradnja sortirnice u gradu Ogulinu, gradonačelnik najavio kako će je koristiti i susjedne općine kako bi se poboljšala njezina isplativost

Finišira se izgradnja sortirnice u gradu Ogulinu, gradonačelnik najavio kako će je koristiti i susjedne općine kako bi se poboljšala njezina isplativost
FB Dalibor Domitrović

Iz nacionalnih fondova projekt je sufinanciran s 1,1 milijun kuna, Grad će još dati iznos od 1,4 milijuna kuna.

Izgradnja sortirnice u gradu Ogulinu ide prema samom završetku. Riječ je o europskom projektu, kojem je cilj povećati recikliranje komunalnog otpada, a ugovor o gradnji gradonačelnik Dalibor Domitrović potpisao je sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Montel d.o.o. i Tehnix d.o.o. u kolovozu prošle godine. 

Kako je javnosti izvijestio gradonačelnik, trenutno je u tijeku priprema gornjeg ustroja za asfaltiranje, prethodi još ugradnja prozora, izvedba preostalih električnih instalacija i doprema ostatka opreme. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost sortirnice iznosi 14,9 milijuna kuna od toga je 12,5 milijuna kuna sufinancirano iz EU fondova. Iz nacionalnih fondova, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, projekt je sufinanciran s 1,1 milijun kuna, tako da će iz gradskog proračuna za sortirnicu trebati izdvojiti 1,4 milijuna kuna ili 9 posto od iznosa investicije. 

- Sortirnica će služiti i mještanima Brinja, Josipdola, Tounja, Plaškog, Saborskog i Otočca s čijim čelnicima sam potpisao sporazum o zajedničkom korištenju. Zajedničkim korištenjem sortirnice prikupit će se veća količina otpada što će poboljšati isplativost sortirnice, kazao je gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Izdvojeno


Reci što misliš!