ŽUPANIJA / OGULIN

REAKCIJA NA INVAZIJU

Grupacija Bjelin koja posluje i u Ogulinu pruža podršku napadnutoj Ukrajini! Iz tvrtke poručili kako će sva prodaja Rusiji i Bjelorusiji biti prekinuta

Grupacija Bjelin koja posluje i u Ogulinu pruža podršku napadnutoj Ukrajini! Iz tvrtke poručili kako će sva prodaja Rusiji i Bjelorusiji biti prekinuta

Bjelin i ostatak grupacije u potpunosti podržava sankcije koje su Švedska, Hrvatska, EU i druge zemlje saveznice uvele protiv Putinove Rusije.

Tvrtka Bjelin osuđuje ničim izazvanu rusku agresiju, izrugivanje međunarodnom pravu i izravan napad na demokratske vrijednosti. 

Kako ističu, ruski ničim izazvan rat protiv Ukrajine stvorio je humanitarnu krizu. Putin snosi punu odgovornost za gubitak desetaka tisuća života i mnogo više ozlijeđenih, za gubitak domova svih ljudi koji su ih bili prinuđeni napustiti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bjelin i ostatak grupacije u potpunosti podržava sankcije koje su Švedska, Hrvatska, EU i druge zemlje saveznice uvele protiv Putinove Rusije, poručuju iz tvrtke, koja je dio švedske tvrtke u obiteljskom vlasništvu, sa sjedištem u Vikenu, te s najmodernijim proizvodnim pogonima u Ogulinu, Bjelovaru i Otoku.

- S trenutnim učinkom, sva prodaja Rusiji i Bjelorusiji bit će prekinuta. Bjelin grupa još uvijek istražuje kako različite tvrtke mogu učinkovito pomoći u ovoj situaciji. Osim toga, Ukrajini i njezinom narodu potrebna je sva pomoć koju mogu dobiti, kako financijsku tako i za svoju obranu, kaže Darko Pervan predsjednik Uprave Pervanovo Invest AB, Bjelinova vlasnička tvrtka. 

Kao prvi korak u financijskoj potpori Ukrajini, Bjelin je donirao Crvenom križu i UNHCR-u, koji podržava ljude u bijegu. Osim toga, Bjelin će također donirati dio prihoda od online prodaje za pomoć Ukrajini. 

- Mnoge švedske tvrtke pokazale su podršku Ukrajini, poslale su pomoć i osudile ruske postupke. Bjelin je izrazio želju da se više tvrtki u poslovanju Švedske i Hrvatske odluči slijediti ovu liniju i da se trend povećanja podrške Ukrajini nastavi. Ovo utječe na sve nas, poručuju iz tvrtke.  

Izdvojeno


Reci što misliš!