ŽUPANIJA / OGULIN

VAŽNA PROMETNICA!

Rekonstrukciju Nove ceste u Ogulinu najvećim dijelom sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja - ukupna vrijednost projekta iznosi 1,1 milijuna kuna

Rekonstrukciju Nove ceste u Ogulinu najvećim dijelom sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja - ukupna vrijednost projekta iznosi 1,1 milijuna kuna
FB Dalibor Domitrović

Nakon što Nova cesta bude rekonstruirana stvorit će se i uvjeti za izmještanje D42 i dijela teretnog prometa van centra grada

Nakon što je Grad Ogulin proveo otvoreni postupak javne nabave za rekonstrukciju Nove ceste II faza i sklapanja ugovora s tvrtkom Rudar d.o.o. iz Rijeke u ukupnoj vrijednosti od 1.112.825 kuna s PDV-om, složila se i financijska konstrukcija.

Naime, gotovo polovicu sredstava Grad je osigurao iz fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Točnije, riječ je o programu podrške brdsko planinskim područjima, unutar kojeg je za rekonstrukciju Nove ulice resorno Ministarstvo Gradu Ogulinu dodijelilo 650 tisuća kuna.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo, kako se unutar projekta radi o nastavku radova koji su započeti prošle godine, izvodit će se u dužini od cca 200 metara, a obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, radove na kolničkoj konstrukciji, radove na drenaži i površinskoj odvodnji i kanalizaciji i radove na javnoj rasvjeti.  

Iz Grada su prilikom potpisivanja ugovora s izvođačem poručili kako je rok za izvođenje radova 120 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.  

- Kako su radovi I faze pri samom završetku, a koje također izvodi tvrtka Rudar d.o.o. jasno je da neće dolaziti do prekida radova već će se nastaviti sa istim izvođačem, ali sa boljim intenzitetom obzirom da nastupaju pogodniji vremenski uvjeti za ovu vrstu radova. Po završetku ove dvije faze bit će uređena predmetna prometnica u dužini od 550 m te za završetak cjelokupne dionice, izlazak na D42, bit će potrebno osigurati financijska sredstva za još okvirno 450 metara čime bi cijela dionica imala uređeni kolnik od ukupno 6 metara te obostrani nogostup, pojasnili su. 

Gradonačelnik Dalibor Domitrović kazao je da za zadnju III fazu rekonstrukcije, potrebno je osigurati još oko 3 milijuna kuna, a nakon što Nova cesta bude rekonstruirana stvorit će se i uvjeti za izmještanje D42 i dijela teretnog prometa van centra grada.

Izdvojeno


Reci što misliš!