ŽUPANIJA / OGULIN

ASFALT IZBORI

Ogulinci sutra izlaze na izbore za mjesnu samoupravu - i tu je dualizam itekako napregnut, u nekim MO izbori već riješeni

Ogulinci sutra izlaze na izbore za mjesnu samoupravu - i tu je dualizam itekako napregnut, u nekim MO izbori već riješeni

U deset mjesnih odbora već se zna tko je pobjednik jer izlazi samo jedna lista.

Građani Ogulina u nedjelju izlaze na izbore. I to one za mjesnu samoupravu. Po mnogima to je tek puka formalnost s obzirom na političku participaciju i demokratsku kulturu građana koja u Hrvatskoj, moramo priznati, baš i nije na nekom zavidnom nivou. To se vidi i po vrlo malombrojnom izlasku na izbore i one "velike", a kamoli ove na najnižoj razini. No, za ozbiljne političke aktere, kao što su u Ogulinu trenutno vladajući SDP i oporbeni HDZ, i ovi izbori su itekako bitni. 

Niti jedni niti drugi nisu uspjeli složiti kandidacijske liste za sve mjesne odbore, a  ima ih 21 na području grada Ogulina. Međusobne snage SDP i HDZ odmjerit će u deset mjesnih odbora, i to u MO Desmerice, Lomost, Ogulin, Prapuće Zagrad, Proce, Salopek selo, Sveti Jakov, Sveti Petar Puškarići, Turkovići i Žeger - Podvrh. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U deset mjesnih odbora već se zna tko je pobjednik jer izlazi samo jedna lista; SDP u MO Donje Dubrave, Otok Oštarijski i Potok Musulinski, HDZ u MO Ribarici, Trošmarija i Zagorje, SDSS u MO Drežnica i Ponikce, te lista grupe birača u MO Hreljin Ogulinski i Jasenak.  

Glavnu kampanju vodi HDZ, očekivano podrška je stigla i iz "plave" Karlovačke županije, iz koje su ovih dana podsjetili na niz županijskih projekata koji se odvijaju na ogulinskom području. Naravno, u društvu lokalnih HDZ-ovih pretendenata. 

Ne treba tu zaboraviti ni društvene mreže. I HDZ i SDP svoje kandidacijske liste predstavljaju na Facebook stranicama. Lokalna kronika orijentirana protiv gradonačelnika i gradske vlasti već neko vrijeme dobro je zastupana na Facebook stranici Volim grad pod Klekom. Eventualna njezina poveznica s HDZ-om, isto tako je slučajna i ne namjerna?! Vladajući također imaju svoje adute u lokalnim medijima.

Koliko će ipak taj izborni folklor zainteresirati birače, osim stranačkog ešalona, ne treba ni pitati. Ogulince samo možemo pozvati da ostvare svoje biračko pravo bez obzira za koju su opciju. Svaki su izbori bitni jer oni određuju vašu budućnost.

Glasovi se broje u nedjelju navečer, a detalje pratite na KAportalu... 

Izdvojeno


Reci što misliš!