ŽUPANIJA / OGULIN

MJESNA SAMOUPRAVA

Neslužbeni rezultati izbora za MO u Ogulinu: Većinu mjesnih odbora osvojio je HDZ, no rezultatom SDP-a Domitrović više nego zadovoljan

Neslužbeni rezultati izbora za MO u Ogulinu: Većinu mjesnih odbora osvojio je HDZ, no rezultatom SDP-a Domitrović više nego zadovoljan
foto ilustracija KAportal/Pixsell

HDZ je osvojio većinu u osam mjesnih odbora, SDP u sedam, SDSS i nezavisne liste u dva

Ogulinci su jučer birali svoje predstavnike u vijećima mjesnih odbora. Kako je KAportal već najavio, u gradu Ogulinu održavali su se izbori za mjesnu samoupravu, koji u narednih mjesec dana slijede i u ostalim jedinicama lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji.

Prema neslužbenim rezultatima koje je na svojoj facebook stranici podijelio gradonačelnika Dalibor Domitrović, pobjedu je odnio HDZ, koji je osvojio većinu u osam mjesnih odbora, SDP u sedam, SDSS i dvije liste grupe birača u dva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo kako najveći politički akteri ovih izbora, HDZ i SDP, nisu uspjeli složiti kandidacijske liste za sve mjesne odbore, a ima ih 21 na području grada Ogulina. Međusobne snage odmjerili su u deset mjesnih odbora, i to u MO Desmerice, Lomost, Ogulin, Prapuće Zagrad, Proce, Salopek selo, Sveti Jakov, Sveti Petar Puškarići, Turkovići i Žegar - Podvrh. 

Pobjedu je SDP odnio tek u njih četiri, i to u MO Prapuće Zagrad gdje je nositelj liste bio Dalibor Domitrović, te mjesnim odborima Proce, Turkovići i Žegar Podvrh. 

U deset mjesnih odbora znalo se već unaprijed tko je pobjednik jer izlazila je samo jedna lista; SDP u MO Donje Dubrave, Otok Oštarijski i Potok Musulinski, HDZ u MO Ribarici, Trošmarija i Zagorje, SDSS u MO Drežnica i Ponikce, te lista grupe birača u MO Hreljin Ogulinski i Jasenak.  

Rezultate izbora komentirao je i prvi čovjek grada Ogulina i predsjednik GO SDP-a Dalibor Domitrović, koji je itekako zadovoljan rezultatom. 

- Prošle izbore za mjesne odbore imali smo 29 vijećnika. Sada ove izbore imamo 48 vijećnika. Osvojili smo tri mjesna odbora više u odnosu na prošle izbore. Na žalost nismo pobijedili u MO Ogulin i MO Sveti Petar - Puškarići, ali tamo smo izgubili za malo glasova. Sve u svemu sjajan rezultat. Zahvaljujem se svima koji su izišli na birališta, svima koji su sudjelovali u izbornom procesu, a isto tako čestitam svim pobjednicima bez obzira na političko opredjeljenje, poručio je. 

Izdvojeno


Reci što misliš!