ŽUPANIJA / OGULIN

IZDANO RJEŠENJE

Vodopravna inspekcija u Ogulinu: Utvrđeno ispuštanje otpadnih voda od kiseljenja zelja u sustav oborinske odvodnje - ne postupe li po nalogu, prijeti im kazna

Vodopravna inspekcija u Ogulinu: Utvrđeno ispuštanje otpadnih voda od kiseljenja zelja u sustav oborinske odvodnje - ne postupe li po nalogu, prijeti im kazna
foto ilustracija - arhiva KAportala

Daljinski upravljanom robotskom kamerom utvrđeno je da se nalaze ilegalni priključci na oborinsku odvodnju preko kojih se ispušta sanitarna i otpadna voda u sustav oborinske odvodnje županijskih cesta.

U Salopek Selu i Sabljak Selu na području grada Ogulina, od strane Državnog inspektorata, Službe za nadzor zaštite okoliša i vodopravne inspekcije, utvrđeno je nepropisno ispuštanje sanitarnih i otpadnih voda.

O tome su izvijestili iz Županijske uprave za ceste Karlovac, koji pojašnjavaju kako su od nadležnog ureda Državnog inspektorata zaprimili rješenje kojim je naređeno da na lokaciji u Ogulinu sanira oborinsku odvodnju na način da zatvori ilegalne ispuste sanitarne kanalizacije u sustav oborinske odvodnje, koja je u sklopu županijske ceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Rješenje se temelji na inspekcijskom nadzoru kojim je utvrđeno da u oborinsku odvodnju pojedina domaćinstva ispuštaju sanitarne otpadne vode i otpadne vode od kiseljenja zelja u sustav oborinske odvodnje. Dio odvodnog sustava na koji se odnosi rješenje, naprijed navedeno, snimljen je daljinski upravljanom robotskom kamerom po zahtjevu Grada Ogulina, te je temeljem tog snimanja utvrđeno da se u tom dijelu nalaze ilegalni priključci na oborinsku odvodnju preko kojih se ispušta sanitarna i otpadna voda u sustav oborinske odvodnje županijskih cesta.

Sukladno rješenju, iz ŽUC-a poručuju da do 2. lipnja moraju zatvoriti ilegalne ispuste sanitarne kanalizacije u sustav oborinske odvodnje.

- Ovim putem pozivamo sva domaćinstva, građane i pravne osobe, koje imaju ilegalne priključke na oborinsku odvodnju preko kojih se ispušta sanitarna i otpadna voda u sustav oborinske odvodnje županijskih cesta, da u roku 30 dana od dana objave ove obavijesti na Internet stranici Županijske uprave za ceste, zatvore ilegalne priključke i propisano saniraju. Isto tako pozivaju se domaćinstva, građani i pravne osobe da o početku izvođenja radova na zatvaranju ilegalnih priključaka obavijeste Županijsku upravu za ceste na broj telefona 047/645-159, radi zajedničke koordinacije u provedbi radova.

Iz ŽUC-a također napominju da ukoliko nakon ostavljenog roka se utvrdi da na predmetnom području postoje ilegalni priključci, iste će zatvoriti i propisano sanirati, a protiv prekršitelja će se pokrenuti zakonom propisani postupci.

Izdvojeno


Reci što misliš!