ŽUPANIJA / OGULIN

dobra investicija

Ogulinska bolnica dobila digitalni mamograf - ima karakteristiku koja bi mnogim ženama mogla spasiti život

Ogulinska bolnica dobila digitalni mamograf - ima karakteristiku koja bi mnogim ženama mogla spasiti život

Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin od nedavno u pogonu ima jedan od najmodernijih uređaja na tržištu. Riječ je o digitalnom mamografu s tomosintezom koji omogućava bolju analizu, kvalitetniju sliku (3D sliku) što je posebno važno kod ranog otkrivanja raka dojke, a što je i cilj Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Novi uređaj ukupne vrijednosti 1.087.500 kuna isporučila je tvrtka Siemens, a njegovu nabavu je financirala Karlovačka županija putem decentraliziranih sredstava u 2022. godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

OB Ogulin godišnje je obavljala oko 1.200 mamografskih pregleda za žene s ogulinskog područja, ali i dijela Gorskog kotara i Like. Nabavkom novog, znatno suvremenijeg uređaja, omogućit će se brži i brojniji pregledi, što će svakako poboljšati zdravstvenu skrb za pacijentice koje zatrebaju ovu vrstu dijagnostičkog pregleda, ističu u Županiji.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar naglasila je kako je Karlovačka županija u vremenu od 2017. godine do danas, u ogulinsku bolnicu uložila preko 12 milijuna kuna, u cilju poboljšanja dostupnosti, kvalitete i učinkovitosti zdravstvenih usluga za mještane ovog područja. 

- Ovim će se uređajem ubrzati i poboljšati dijagnostika mamografije te je zamjenica županice uputila poziv svim ženama koje trebaju mamografski pregled da se prijave jer će u ogulinskoj bolnici brzo doći na red i dobiti kvalitetnu uslugu na vrhunskom dijagnostičkom uređaju, poručuju iz Županije. 

Izdvojeno


Reci što misliš!