ŽUPANIJA / OGULIN

JAČANJE GOSPODARSKIH ODNOSA

Na inicijativu gradonačelnika, veleposlanik NR Kine posjetio Grad Ogulin - delegacija posjetila i poslovni pogon Bjelin koji već posluje na kineskom tržištu

Na inicijativu gradonačelnika, veleposlanik NR Kine posjetio Grad Ogulin - delegacija posjetila i poslovni pogon Bjelin koji već posluje na kineskom tržištu

Veleposlanik Narodne Republike Kine, tvrtki Bjelin je ponudio pomoć kineske ambasade pri plasmanu, odnosno pri rješavanju eventualnih teškoća i povećanju prodaje njihovih proizvoda na kineskom tržištu

Grad Ogulin ugostio je veleposlanika Narodne Republike Kine. Kako je kazao gradonačelnik Dalibor Domitrović, u prošlom mandatu pokrenuo je inicijativu uspostave odnosa, poglavito gospodarskih, ali i drugih, grada Ogulina s prijateljskim državama, posebno s državama koje imaju veliko tržište za naše lokalne proizvode. 

Tako su Ogulin u proteklom razdoblju posjetili veleposlanici Republike Kazahstan, Republike Azerbajdžan, veleposlanica Republike Bugarske, a sada je Ogulin posjetio Nj. E. g. Qianjin Qi, veleposlanik Narodne Republike Kine. U okviru posjeta delegacija je posjetila proizvodni pogon najvećeg ogulinskog privrednog subjekta, tvrtke Bjelin, gdje je veleposlaniku prezentiran proizvodni asortiman i tehnološki proces proizvodnje podnih obloga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrtka Bjelin već sada svoje proizvode plasira na kinesko tržište na kojem postoji velika potražnja za podnim oblogama ove tvrtke. Potražnja je veća od trenutnih proizvodnih kapaciteta, zbog čega tvrtka Bjelin povećava proizvodne kapacitete u pogonu u Žegaru, a uz to u Poduzetničkoj zoni u Otoku Oštarijskom gradi dodatne pogone za proizvodnju podnih obloga.

- Nj. E. g. Qianjin Qi, veleposlanik Narodne Republike Kine, tvrtki Bjelin je ponudio pomoć kineske ambasade pri plasmanu, odnosno pri rješavanju eventualnih teškoća i povećanju prodaje njihovih proizvoda na kineskom tržištu. Prilikom susreta iskazana je obostrana želja Grada Ogulina i kineske ambasade za jačanjem suradnje i na drugim poljima, poput kulture, te uspostavom prijateljstva grada Ogulina s jednim od kineskih gradova, poručio je gradonačelnik Dalibor Domitrović. 

Isto tako, u Zavičajnom muzeju Ogulin upriličeno je otvorenje izložbe „Kina u objektivu najpoznatijih kineskih fotografa“, koja je upravo u tijeku, pa pozivam građane i posjetitelje Ogulina da je pogledaju.

Izdvojeno


Reci što misliš!