ŽUPANIJA / OGULIN

VEĆ ČETIRI GODINE

Fali "još jedan papir"? Investicije Bjelina, Välingea i Semmelrocka u Ogulinu i dalje na čekanju zbog sporosti hrvatske birokracije

Fali

Grad Ogulin još prije više od četiri godine od Republike Hrvatske, temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, zatražio dodatnih 45 hektara zemljišta, međutim postupak do danas nije okončan.

Predstavnici Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem bili su u radnom posjetu tvrtke Välinge u poduzetničkoj zoni Ogulin, s ciljem koordinacije aktivnosti vezanih uz daljnju izgradnju i razvoj javne infrastrukture u poduzetničkoj zoni za što je nadležan Grad . 

Kako je poručio gradonačelnik, infrastruktura zone treba biti u funkciji tvrtki koje tamo rade, stoga je cilj sastanka bio utvrditi potrebe tvrtke Välinge te prilagoditi daljnji razvoj i izgradnja javne infrastrukture u zoni tim potrebama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi se o prometnoj infrastrukturi, telekomunikacijskoj i elektroenergetskoj infrastrukturi, instalacijama vodoopskrbe i odvodnje i ostaloj javnoj infrastrukturi kao što su parkirališta za teretna vozila, autobusne stanice, zelene površine i drugo.

Välinge je sestrinska tvrtka tvrtke Bjelin osnovana u svrhu provedbe investicije u poduzetničkoj zoni Ogulin. Većinski vlasnik obje tvrtke je gospodin Darko Pervan, autor preko 3.000 patenata i klik sistema za podne obloge. Po okončanju investicije u Ogulinu će se nalazit najveća tvornica podnih obloga u svijetu. 

- Za potpuni dovršetak investicije tvrtkama Bjelin i Välinge treba dodatno zemljište. Zbog toga je Grad Ogulin još prije više od četiri godine od Republike Hrvatske, temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, zatražio dodatnih 45 hektara zemljišta, međutim postupak do danas nije okončan. Prema našim saznanjima dokumentacija se u nekoliko navrata gubila u resornom ministarstvu te je za okončanje postupka prijenosa vlasništva konstantno nedostajao „još jedan papir“, kazao je gradonačelnik te dodao kako za dodatno zemljište je zainteresirana i tvrtka Semmelrock stein+design koja također već četiri godine drži rezervirana sredstva za investiciju u proširenje proizvodnih pogona.

- Tema sastanka je bila i obilaznica Ogulina za čiju izgradnju su tvrtke koje posluju u poduzetničkim zonama u Žegaru i u Otoku iznimno zainteresirane. Do sada, u ovu prvu fazu izgradnje proizvodnih pogona, tvrtka Bjelin je u poduzetničkoj zoni investirala 80 milijuna eura, a ukupna investicija iznosit će 350 milijuna kuna, nakon čega slijedi iduća faza na spomenutom zemljištu koje Grad Ogulin traži od Republike Hrvatske i resornog ministarstva. Po dovršetku investicije u poduzetničkoj zoni u tvrtki Välinge otvorilo bi se 700 novih radnih mjesta, dodao je Domitrović.

Izdvojeno


Reci što misliš!