ŽUPANIJA / OGULIN

2022. GODINA

Uspješna godina za ogulinske sportaše - kući donijeli ukupno 27 medalja, četiri kluba osvojilo naslove prvaka

Uspješna godina za ogulinske sportaše - kući donijeli ukupno 27 medalja, četiri kluba osvojilo naslove prvaka

Od osam ogulinskih klubova, četiri kluba plasirala među prva tri na prvenstvu Hrvatske ili u 1. Hrvatskoj ligi

U Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Ogulina gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja upriličili su prijem najuspješnijih sportaša grada Ogulina u 2022. godini.

Naime, ogulinske sportašice, sportaši i sportski klubovi ostvarili su zapažene rezultate na prvenstvima Hrvatske te su u prošloj godini osvojili ukupno 27 medalja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi se o osam ogulinskih klubova od kojih su se četiri kluba plasirala među prva tri na prvenstvu Hrvatske ili u 1. Hrvatskoj ligi. 

To su Oldtimer klub Ogulin – 2. mjesto u prvenstvu Hrvatske, Teniski klub Ogulin – 3. mjesto u 1. Hrvatskoj teniskoj ligi, Sportsko ribolovno društvo Ogulin – 2. mjesto u Hrvatskoj mušičarskoj ligi i 3. mjesto u ribolovu grabežljivaca iz čamca i Gimnastički klub Ogulinski sokol – 1. mjesto na prvenstvo Hrvatske, slobodni program, juniori.

Četiri kluba su tijekom prošle godine osvojila naslov prvaka svoje lige čime su osigurali plasmane u viši rang natjecanja. 

To su Ženski kuglački klub Ogulin – prvak 2. HKL Zapad, plasman u 1. HKL, Odbojkaški klub Ogulin – prvak 3. HOL regija sjever, skupina jug, plasman u 2. HOL, Stolnoteniski klub Klek – prvak 2. HSTL sred. Hrvatske, plasman u 1. HSTL Zapad i Nogometni klub Ogulin – pioniri, prvak 1. Županijske lige.

Od pojedinačnih uspjeha, uspjeh u kuglanju ostvarili su Hana Sušanj – prvakinja Hrvatske do 12 godina, Ema Sabljak – viceprvakinja Hrvatske do 11 godina, Isabel Kirasić – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke (U-18) u sprintu, Marica Bokulić – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske za veteranke i Mirjana Orelj – 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske za veteranke. 

U tenisu: Ivan Karlo Ban – dvoranski seniorski prvak Hrvatske za 2022. god. sa Deni Žmakom, Deni Žmak – 3. mjesto na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u paru (seniori), Anton Stipetić – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske do 16 godina pojedinačno i u paru, 2. mjesto na Hrvatskom Mastersu do 15 godina, Roko Stipetić – 3. mjesto na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u paru (seniori), Kristijan Kolić – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske do 16 godina u paru i Vito Jerak – 3. mjesto na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske do 12 godina u paru. 

Gimnastika: Luka Vuković – 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u slobodnom programu za juniore, 3. mjesto u apsolutnom programu u preskoku i na ručama i Karlo Karaga – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u slobodnom programu za juniore. Sportski ribolov: Marinko Puškarić – 2. mjesto u Hrvatskoj mušičarskoj ligi, Mario Matijašić – 3. mjesto u Hrvatskoj spin ligi, Luka Majetić – prvak Hrvatske u castingu za juniore i Josip Lipošćak – 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u castingu za kadete. 

Oldtimer moto: Ivica Brozović – 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u Klasi E (motocikli 1946-60), Goran Stipetić – 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u Klasi G (1971-80) i Milan Blašković – 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u Klasi H (1981-90). 

Automobilizam: Robert Pleše – 2. mjesto u klasi 6 prvenstva Hrvatske na kronometar, Zoran Mrvoš – 3. mjesto u klasi 6 prvenstva Hrvatske na kronometar i Erika Marija Kušić – 1. mjesto u klasi 6 prvenstva Hrvatske na kronometar za vozačice, 3. mjesto u Formuli Driver za vozačice.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović čestitao je svim sportašima i klubovima na ostvarenim uspjesima, zahvalio im šta na taj način promoviraju i grad Ogulin te im poželio još bolje rezultate i uspjeh u budućnosti uz uručenje simboličnih poklona Grada Ogulina. 

Izdvojeno


Reci što misliš!