ŽUPANIJA / OGULIN

ZABORAVLJENA LJEPOTICA

Tuga Bjelolasice: Evo u kakvom je stanju mjesto na kojem su se stvarali naši najveći sportski uspjesi

Tuga Bjelolasice: Evo u kakvom je stanju mjesto na kojem su se stvarali naši najveći sportski uspjesi
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za zabilježiti je da je HOC Bjelolasica 2021. godine nakon čak 21 dražbe prodana za 6.1 milijun kuna slovačkom investitoru iako je početna cijena bila gotovo osam puta viša.

Olimpijski centar Bjelolasica je mjesto na kojem su se kovali brojni veliki uspjesi hrvatskog sporta. Mjesto je to na kojem su formu peglali Ćirini Vatreni prije Francuske, stotine sati su u njemu proveli Kostelići, trenirali su ti igrači Cibone, odbojkaške reprezentacije, Dinama, Rijeke. Trenirali su pred velika natjecanja tu i sportske ikone bivše države.

Danas je Bjelolasica zaboravljena 'i od Boga i od naroda', oronula, nagorena i daleko od starog sjaja. Nekoć je ovaj centar bilježio preko 50 tisuća noćenja u sezoni, a danas u njega zalaze tek lokalci i pokoji tvrdokorni entuzijast.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, HOC Bjelolasica je stradao u požaru sad već davne 2011. godine kada je vatra zahvatila središnju zgradu gdje je nekoć bila smještena uprava, restoran, teretana i sauna. Tada je najavljeno da će obnova potrajati između 6 i 12 mjeseci no 12 godina kasnije ništa se nije pomaknulo s mrtve točke.

Za zabilježiti je da je HOC Bjelolasica 2021. godine nakon čak 21 dražbe prodana za 6.1 milijun kuna slovačkom investitoru iako je početna cijena bila gotovo osam puta viša. Novi vlasnici su najavili povratak Centra u prvobitno stanje no čini se da od toga još neko vrijeme neće biti ništa.

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!