ŽUPANIJA / OGULIN

TREĆA FAZA

Socijalni program Zaželi ide dalje i u Ogulinu - sljedećih pola godina više od 180 starijih osoba dobit će pomoć u kući

Socijalni program Zaželi ide dalje i u Ogulinu - sljedećih pola godina više od 180 starijih osoba dobit će pomoć u kući
Grad Ogulin

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ogulin

Krajem siječnja ove godine u Pučkom otvorenom učilištu u Ogulinu održana je početna konferencija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”. Radi se o nastavku vrlo uspješnog projekta Zaželi, koji se posljednjih godina provodio na području grada Ogulina.

Iz gradske uprave izvijestili su kako za provedbu ove 3. faze, u mjesecu studenom prošle godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je Gradu Ogulinu odobrilo ukupno 1.480.750,00 kuna, odnosno 196.529,30 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ogulin. Provedba projekta započela je 13. prosinca 2022. i trajat će do 13. kolovoza 2023. godine.

- Na projektu je zaposleno 30 teško zapošljivih žena koje će se tijekom narednih 6 mjeseci skrbiti o minimalno 180 starijih osoba i osobama u nepovoljnom položaju. Pomagati će im, između ostaloga, u dostavi namirnica, održavanju čistoće domova, socijalnoj integraciji i slično, pojašnjavaju u Gradu.

Nakon što je voditeljica projekta predstavila projekt, svima okupljenima obratio se i gradonačelnik Dalibor Domitrović te izrazio zadovoljstvo nastavkom projekta i zaželio puno uspjeha svima i u njihovoj provedbi. Na samom kraju ove početne konferencije, svim zaposlenicama su podijeljeni i ugovori o radu.

Izdvojeno


Reci što misliš!