ŽUPANIJA / OGULIN

14. OŽUJKA

Pripreme u uoči pete godišnjice smrti generala Petra Stipetića u Ogulinu! Izvode za radovi na uređenju Zrinskog trga gdje će biti postavljena bista generala

Pripreme u uoči pete godišnjice smrti generala Petra Stipetića u Ogulinu! Izvode za radovi na uređenju Zrinskog trga gdje će biti postavljena bista generala

Za uređenje Zrinskog trga proračunom Grada Ogulina predviđeno je 45 tisuća eura

Na Trgu generala Petra Stipetića u Ogulinu u tijeku su pripremni radovi za postavljanje biste generala Petra Stipetića, izvijiestili su iz ogulinske gradske uprave te dodali kako je cilj bistu postaviti do 11. ožujka 2023. godine kada je planirano svečano otkrivanje biste, a uoči pete godišnjice smrti generala koja je 14. ožujka.

Bistu su donirali prijatelji pokojnog generala. Njezin autor je akademski kipar Slaven Miličević, izrađena je u Ljevaonici umjetnina ALU d.o.o. u Zagrebu. Osim biste na trgu će se dijelom postaviti novo opločenje i zasaditi najmanje tri nova stabla. Procijenjena vrijednost radova uređenja trga iznosi 10.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Paralelno se izvode radovi i na Zrinskom trgu kod pošte. Tamo će se premjestiti statua golubice koji se trenutno nalazi na Trgu generala Petra Stipetića. Osim toga uklonit će se asfalt s pješačkih površina i umjesto njega postaviti opločenje.

 

- Umjesto četiri stabla koja su srušena, a koja su predstavljala opasnost za prolaznike, zasadit će se pet novih stabala i dva grma, a u drvoredu koji omeđuje trg još tri mlada stabla, što znači da će na toj lokaciji umjesto četiri srušena stabla biti zasađeno ukupno osam novih mladih stabala. Na trgu će biti postavljeno i 8 klupa za sjedenje te koševi za otpad, pojašnjavaju iz gradske uprave. 

Za uređenje Zrinskog trga proračunom Grada Ogulina predviđeno je 45 tisuća eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!