ŽUPANIJA / OGULIN

konačno

Obnavlja se ogulinski Molinarijev most - radove izvodi poznata tvrtka s novim imenom i za to će dobiti 464.000 eura

Obnavlja se ogulinski Molinarijev most - radove izvodi poznata tvrtka s novim imenom i za to će dobiti 464.000 eura
ŽUC

Radovi se izvode do lipnja i ŽUC moli sudionike u prometu za strpljenje jer će se voziti jednom trakom i usporeno


Započela je sanacija Molinarijevog mosta preko Dobre u Ogulinu, obavijestila je u petak Županijska uprava za ceste Karlovac, te dodala da je riječ o radovima vrijednosti 464 tisuće eura koji se izvode po uvjetima konzervatora.

Posao je povjeren tvrtki Vacon iz Karlovca (nekadašnji SA Bišćan op.a.). Iz ŽUC-a su priopćili da je "most duljine 72 metra s tri raspona od 7,20 metra nad rijekom i dva s 3,90 metara nad inundacijama ukupne širine oko 7,50 metara. Radovi uključuju sanaciju kolnika, pročelja, podgleda svodova i izvedbu nove ograde", da sanacija kolnika uključuje "armiranobetonske rasteretne ploče kako bi se prije svega spriječilo prodiranje vode i ispiranje kroz konstrukciju mosta, izveli hidroizolacija i novi slojevi asfaltnog kolnika te nove ograde na vanjskim rubovima", te da se "sanacija pročelja i podgleda svodova uključuje popravke oštećenja i nedostataka i čišćenje mosta od biljaka i raslinja".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ŽUC je dodao i da će biti izvađeni vi kameni blokovi stare ograde koji su s mosta pali u rijeku i koji će se "iskoristiti za izvedbu novih odsječaka ograde".

Radovi se izvode do lipnja i ŽUC moli sudionike u prometu za strpljenje jer će se voziti jednom trakom i usporeno.

Most je imenovan po zapovjedniku hrvatsko-slavonske vojne granice Antunu Mollinaryju i dio je ceste Rudolfine koja spaja Ogulin i Novi Vinodolski. Izgrađen je 1874. godine i zaštićen je spomenik kulture. Rekonstruiran je 1943. nakon oštećenja tijekom Drugog svjetskog rata.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!