ŽUPANIJA / OGULIN

VAŽNA PORUKA

Uspon na Klek s porukom protiv rasizma, nasilja i diskriminacije! Policija organizirala izlet s više od 130 sudionika

Uspon na Klek s porukom protiv rasizma, nasilja i diskriminacije! Policija organizirala izlet s više od 130 sudionika

Kako su u ovoj aktivnosti sudjelovali i učenici s ogulinskog područja, njih 50-tak, policijski službenici za prevenciju upoznali su ih i sa zanimanjem policajac/policajka

Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije jučer je bio povod za akciju PU karlovačke i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a koji su organizirali uspon na planinu Klek u Ogulinu, a kao inicijativu podizanja svijesti o oblicima nasilja i ovisnosti.

U usponu je sudjelovalo oko 130 sudionika, a podršku provođenju aktivnosti dali su načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odgovornost za sprječavanje nasilja i zaštitu žrtava, sprječavanje konzumacije sredstva ovisnosti, sigurno je jedna od najvećih i najvažnijih odgovornosti policije,  ali odgovornost leži i na čitavoj zajednici. Tako je sa ciljem prevencije upravo na  Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije Policijska uprava karlovačka okupila veliki broj zainteresiranih za uspon na Klek te je široj javnosti poslana poruka: Sportskim aktivnostima protiv nasilja, govora mržnje i ovisnosti, rečeno je povodom obilježavanja.

Kako su naveli u policiji, radi se o multidisciplinarnom pristupu u jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave u provedbi i implementaciji preventivnih aktivnosti sa ciljem senzibiliziranja javnosti o važnosti rada na prevenciji svih oblika nasilja, promicanju svijesti važnosti života bez nasilja, poštivanju važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti te upoznavanju javnosti o opasnostima ovisnosti.
 
Uz brojne policijske i državne službenike Policijske uprave karlovačke u usponu su sudjelovali i predstavnici Karlovačke županije Grada Ogulina, Turističke zajednice Karlovačke županije, Javne ustanove Natura Viva, Planinarskog društva iz Ogulina, članovi HGSS Ogulin s medicinskim timom te učenici dvije osnovne i jedne srednje škole iz Ogulina.

Klek je istaknuti stjenoviti vrh na istočnom rubu masiva Velike Kapele, iznad grada Ogulina, a visok je 1.182 metra. S vrha se pruža prekrasan pogled prema Bjelolasici, Risnjaku, Ogulinu i jezeru Sabljaci, a za lijepih dana vide se i Alpe.
 
Kako su u ovoj aktivnosti sudjelovali i učenici s ogulinskog područja, njih 50-tak, policijski službenici za prevenciju upoznali su ih i sa zanimanjem policajac/policajka, a kako je to biti policajac ili policajka informaciju su dobili u neposrednoj komunikaciji s policijskim službenicima tijekom ovog uspona.

Izdvojeno


Reci što misliš!