ŽUPANIJA / OGULIN

MORALNA OBVEZA GRADA?

VIDEO Pričali smo s vlasnicom potopljenog ogulinskog azila. 'Imamo 90 pasa, a kućice su uništene'

VIDEO Pričali smo s vlasnicom potopljenog ogulinskog azila. 'Imamo 90 pasa, a kućice su uništene'
Screenshot Udruga za zaštitu životinja

Gradonačelnik Dalibor Domitrović već se izjasnio da on nema zakonsku obavezu pomoći udruzi jer kako kaže, smatra da pripadaju Općini Josipdol

Poplavljena i ogulinska 'Udruga Šapa u Srcu' koja skrbi za 90 pasa. Prostor je to vlasnice udruge Anice Pribanić, koja za Danas.hr kaže da ona i njen muž Josip sami brinu o psima, a nemaju nikakve pomoći od strane volontera ili pak samog grada Ogulina.

 

"Uspjeli smo ih skloniti na suho, ali sada nemamo dovoljno kućica, puno ih je uništeno, potrgale su nam se ograde i kada se poplava povuče - tek tada ćemo vidjeti pravo stanje. Kako ćemo uspjeti dovesti sve u red još uvijek ne znamo", kaže nam vlasnica Udruge za zaštitu životinja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Objašnjava da se gradonačelnik Dalibor Domitrović već izjasnio da on nema zakonsku obavezu pomoći udruzi jer kako kaže, smatra da pripadaju Općini Josipdol.

"Mi smo unazad deset godina itekako uštedjeli tom istom gradu veliku svotu novaca zbrinjavajući napuštene pse s njihovog područja pa iako nemaju zakonsku, trebali bi imati onu moralnu obvezu", smatra ona.

Pribanić nam poručuje da su predali sve papire za status skloništa i u očekivanju su komisije, a do tada se nadaju da će uspjeti sve dovesti u red s obzirom na trenutne poplave.

Izdvojeno


Reci što misliš!